Hot King: meest authentieke Chinees restaurant in Den Haag centrum

Nederland heeft in de loop van de jaren een liefde voor de Aziatische keuken ontwikkeld. Gerechten uit de Chinese keuken zijn dan ook ontzettend veelzijdig en restaurants houden rekening met haast alle bestaande allergieën en dieetbeperkingen, waardoor er voor ieder wat wils is.

Door

De Aziatische keukens staan bekend om hun overvloed aan heerlijke kruiden en specerijen die zij gebruiken tijdens het bereiden van gerechten. Ook genieten van de veelzijdige Aziatische keuken? Bezoek Hot King, een authentiek Chinees restaurant in Den Haag

Traditionele bereiding door een ervaren chefkok 

De lekkerste Aziatische gerechten worden bereid door chefkoks die ervaring hebben met de vele specerijen en ingrediënten. Bij Hot King worden de items op het menu dan ook op traditionele wijze bereid door een chefkok uit Sichuan. In Nederland vind je namelijk weinig authentieke Chinese restaurants. Dit komt door alle ‘fusionrestaurants’ die in Nederland zijn opgedoken. Fusion restaurants maken gebruik van verschillende culinaire tradities en kooktechnieken om zo gerechten te creëren die een combinatie vormen van allerlei keukens. Helaas hebben deze restaurants, alhoewel zij geliefd zijn onder de bevolking, authentieke Chinese gerechten langzamerhand uit Nederland verdreven. 

Wanneer je op zoek bent naar een restaurant in Den Haag waar je de smaaksensatie van de Chinese keuken daadwerkelijk kan waarderen, is de beste keuze een gelegenheid waarbij een Chinese chefkok de leiding heeft. 

De Sichuan keuken 

Chinese gerechten worden verdeeld over vier verschillende keukens: de Sichuan keuken, de noordelijke Bejingkeuken, de Kantonese keuken en tot slot de Shanghaikeuken. Hot King in Den Haag heeft de menukaart gebaseerd op gerechten uit de Sichuan keuken, de Chinese keuken die bekend staat om zijn pittige en sterke smaken. 

Hoofdingrediënten uit Sichuan, een provincie in het midden van China, zijn onder andere knoflook en allerlei soorten pepers. Een echte uitblinker uit de provincie, is de Sichuanpeper. Deze scherpe peper komt uitstekend tot zijn recht in rode sauzen en in vlees- en visgerechten. Sichuanpepers hebben een licht anijsachtige smaak, waardoor deze ook bij zoetige gerechten passen. Binnen de Sichuankeuken, worden smaken samengevoegd om de gerechten te bereiden. Dit betekent dat iedere hap een aparte smaaksensatie met zich meebrengt. Smaakcriteria die veel worden gebruikt, zijn onder andere scherp, zoet, zout, heet en tintelend. Tintelende effecten zijn kenmerkend voor de Sichuanpeper, die tijdelijk een verdovend gevoel aan de tong geeft. 

chinees restaurant

Een traditionele menukaart 

Gerechten bij Hot King worden dus ieder bereid door een chefkok die ervaring heeft met de Sichuan keuken. Op de menukaart staan 66 verschillende gerechten, ingedeeld in categorieën. Voor vleesliefhebbers zijn er categorieën die gerechten bevatten met bief en lam, kip, varken en vis. Tussen de gerechten vind je maaltijden die in Nederland niet regelmatig op tafel staan. Kikkerbilletjes, zeekomkommersoep en organen zijn echter ingrediënten die in de Aziatische keuken wel met smaak worden gegeten. Wanneer deze gerechten op traditionele wijze worden bereid, zullen ze een explosie van smaken met zich meebrengen. Wees daarom niet bang om iets nieuws te proberen! Kom langs bij Hot King, waar je zelfs met allergieën of dieetbeperkingen kunt genieten van de authentieke Chinese keuken.

Standaardportret
Bekijk meer van