Hoe zorg je voor voldoende online klanten voor je webshop?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun producten en diensten niet alleen fysiek aan te bieden in een winkel of hun bedrijfspand. Ze profileren zich ook heel nadrukkelijk online. Dat is niet zo vreemd. Steeds meer mensen zoeken eerst op het internet als ze iets nodig hebben. Of dat nu een bankstel, een tuinhuisje, een advocaat of een schilder is. Als je ervoor zorgt dat jouw bedrijf goed vindbaar is dan levert je dat gegarandeerd extra bezoekers aan je website op. En hopelijk resulteert dat vervolgens weer in een toename van de omzet.

Door

Laat je adviseren over e-commerce en marketing

Lang niet elke ondernemer is goed ingevoerd in headless e-commerce en andere platforms. Dat is ook helemaal niet erg. Je kunt je hiervoor prima door een deskundige laten adviseren. Deze kan precies uitzoeken welke manieren voor jouw bedrijf het meest effectief zijn om je klanten te benaderen. En dan is het nog de vraag hoe je dit doet. Spreek je ze bijvoorbeeld met ‘u’ of met ‘je’ aan. De ‘tone of voice’ is soms heel belangrijk. Deze hangt af van wie je klanten zijn en welke branche je vertegenwoordigt. Banken, notarissen en advocaten hebben nog altijd vaak de gewoonte om hun klanten te vousvoyeren.

Zorg voor een betrouwbaar netwerk

Het is heel belangrijk dat je netwerk altijd betrouwbaar is. Als klanten daar hun gegevens achterlaten dan moeten ze erop kunnen vertrouwen dat hier goed mee wordt omgegaan. Natuurlijk kun je niet alles voorkomen. Hackers zijn beveiligers vaak net een stap voor. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je systeem voor zover mogelijk goed is beveiligd. Als je hier zelf de kennis niet voor in huis hebt dan kun je het IT-beheer overlaten aan de vakmensen van Solvisoft. Zij kunnen erop toezien dat de systemen veilig zijn en dat er op tijd back-ups worden gemaakt van belangrijke data. Op die manier kunnen er geen grote rampen gebeuren bij een crash of zelfs bij een datalek. Als er vertrouwen is in je bedrijf en je webshop dan zullen klanten zeker terugkomen en jouw bedrijf en je webshop mogelijk bij anderen aanbevelen.

Verbeter je online vindbaarheid

Zeker als er veel concurrentie is kan het gebeuren dat jouw website niet hoog in de zoekresultaten staat. Als een gebruiker van een zoekmachine zoals Google naar een tweede of derde pagina moet om jou te vinden dan val je meestal buiten de boot. Je kunt ervoor kiezen om te adverteren. Dan wordt jouw link als één van de eersten genoemd boven de zoekresultaten. Je betaalt een vergoeding voor iedere keer dat er op je link wordt geklikt. Je kunt dit wel limiteren door een maximum in te stellen. Is dat bereikt dan verdwijnt jouw advertentie uit de zoekresultaten voor de rest van de dag of week. Op die manier kun je de kosten binnen de perken houden.

Standaardportret
Bekijk meer van