Hoe vind je geschikte sidetables?

De sidetable wordt tegenwoordig steeds vaker in het interieur geplaatst. Je ziet sidetables vaak staan in een woonkamer en hier staan ze vaak voor de sier. Dit kan natuurlijk niet alleen in de woonkamer, maar ook in de gang of in de slaapkamer. Maar hoe vind je nou de perfecte sidetable? In dit artikel lees je hier alles over!

Door

Wat zijn sidetables?

Eigenlijk zegt de naam van het meubel al, het is een tafel voor aan de zijkanten. Dit betekent dat je sidetable bijvoorbeeld erg leuk tegen een muur aan kan plaatsen. Het is een mooi alternatief voor een dressoir voor als je niet veel ruimte in je kamer hebt. Je kunt het gebruiken om er van alles en nog wat op te plaatsen. Het is een meubel die je voor veel doeleinden kan gebruiken en ook nog eens leuk staat in huis.

Wat wil je met de sidetable gaan doen?

Een sidetable kan verschillende functies hebben. Denk er daarom ook goed over na wat jij met de sidetable wilt gaan doen. Kies je ervoor om de sidetable bijvoorbeeld in de hal neer te zetten, dan komen er waarschijnlijk accessoires zoals plantjes op te staan. Wanneer je kiest om van de sidetable een werkplek te maken, ja zelfs dat kan met een sidetable, heb je meer plek nodig dan in de hal.

Veel verschillende soorten sidetables

Sidetables zijn er in veel verschillende soorten. Ze zijn er niet alleen in verschillende kleuren, maar ook nog eens in verschillende materialen. Je wilt natuurlijk dat de sidetable overeenkomt met de rest van je meubels. Als bijvoorbeeld al je andere meubels van hout zijn,  wil je natuurlijk niet dat je sidetable eruit springt met een ander materiaal. Door rekening te houden met het materiaal zorg je ervoor dat alles in de kamer een geheel is.

Leverbaar in verschillende maten

Bij het uitzoeken van een sidetable is ook het belangrijk om rekening te houden met de maten. Als je weet welke functie de tafel krijgt en welk soort sidetable je zoekt, kun je het formaat gaan bepalen. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de afmetingen van de kamer. Elke sidetable is weer anders. Er moet genoeg bewegingsruimte overblijven om rondom of langs de tafel te lopen.

Zo weet je zeker dat je een goede aankoop doet

Bij het kopen van een sidetable moet je dus rekening houden met een aantal dingen. Je wilt dat de sidetable mooi staat in je huis en ook nog eens een goede functie heeft. Bij het kopen van een sidetable is het dus goed om te weten wat je ermee gaat doen en of het goed past bij je andere meubels. Wanneer je hier rekening mee hebt gehouden weet je zeker dat je een goede aankoop doet en je lang kan gaan genieten van je sidetable!

Standaardportret
Bekijk meer van