Hoe stel je snel zelf een goede autoverzekering samen?

Als je voor je bedrijf een auto gekocht hebt, mag je hiermee pas de weg op wanneer je je wagen verzekerd hebt. Het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om een polis voor je auto af te sluiten, maar je moet wel even weten waar je op moet letten.

Door

Je wilt namelijk niet het risico lopen om de verkeerde keus te maken, want dat kan je alsnog duur komen te staan. Het is om die reden ook niet aan te raden om altijd voor de laagste premie te gaan. Hoe je dit achterhaalt, leggen we je uit. Op die manier kun je snel en eenvoudig je bestelautoverzekering online afsluiten.

De dagwaarde van je wagen bepaalt welke polis nodig is

Iedereen die een auto heeft, is verplicht deze wagen te verzekeren. Dat betekent echter niet dat iedereen simpelweg dezelfde verzekering kan kiezen. De verplichte basisverzekering komt namelijk in drie varianten. Waarom is dit? Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Het komt er in het kort op neer dat naarmate je wagen ouder wordt, de waarde ervan steeds meer zal dalen. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Een auto die weinig waarde heeft, is het niet altijd meer waard om te repareren. Sterker nog; het kan gebeuren dat een reparatie duurder is dan wat je auto waard is. In dat geval is het beter om een andere auto te kopen. Omgekeerd geldt dat wanneer je een heel nieuwe auto hebt, je deze het beste uitgebreid kan laten verzekeren, zodat je alle schade altijd kan herstellen.

Kies de polis die je wagen geeft wat hij waard is

Welke verzekering past bij welke leeftijd? Ga je een bestelautoverzekering Univé afsluiten, dan kun je voor auto’s tot maximaal zes jaar oud, de allrisk verzekering kiezen. Deze polis is de uitgebreidste bestelautoverzekering die er is, want hij dekt alle vormen van schade. Hieronder valt dus ook de schade die je opgelopen hebt tijdens een ongeluk waarvan je de veroorzaker was. De WA+ Beperkt Casco dekt deze schade niet, maar wel de schade die ontstaan is als gevolg van een inbraak, een brand of een botsing met een niet-aangelijnd dier. De Beperkt Casco verzekering past het beste bij wagens tussen de zes en negen jaar oud. Dan blijft er nog over, de WA-basisverzekering. Deze polis wordt gekozen door mensen die een wagen hebben van negen jaar of ouder. Met deze polis kun je geen schade repareren, maar voldoe je wel aan je wettelijke plicht. Je kunt wel de tegenpartij schadevrij stellen met dit pakket.

Voeg aanvullende polissen toe aan je basisverzekering

Heb je eenmaal de basisverzekering voor je wagen gekozen, dan heb je aan je wettelijke plicht voldaan. Je kunt echter meer uit je polis halen door aanvullende pakketten toe te voegen. Veel ondernemers kiezen voor pechhulp. Dit is een dienst waarbij je altijd een beroep op een monteur kunt doen wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Vervoer je vaak kostbare spullen in je auto? Check dan de eigen vervoerverzekering waarmee je bedrijfsgoederen en gereedschappen kunt beschermen tegen schade en diefstal. Bekijk alle mogelijkheden op de site van je verzekeraar en stel je polis vandaag nog samen. Vervolgens kun je met een paar muisklikken je nieuwe verzekering vandaag nog afsluiten. Je bent gelijk verzekerd, dus je kunt meteen de weg op. De voorwaarden van je polis worden binnen een paar dagen naar je opgestuurd.

Standaardportret
Bekijk meer van