Hoe sluit je een sim only abonnement af?

Als je naar dit artikel bent gegaan, ben je vast en zeker opzoek naar een (nieuw) sim only abonnement. Dit type abonnement heeft als voordeel dat je geen kosten hebt aan een nieuw toestel en is daarom vele malen voordeliger dan een mobiel abonnement.

Door

Wat zit er in jouw abonnement?

Het is belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent en waar het abonnement aan moet voldoen. Breng daarom in kaart hoeveel minuten, sms’jes en data je nodig hebt, zodat je precies weet welk abonnement het beste bij jou past. Als je niet tevreden bent met het abonnement dat je gekozen hebt, kun je altijd je abonnement achteraf vergroten. Let op! Alleen vergroten is vaak mogelijk bij providers, sluit daarom in eerste instantie liever een te klein abonnement af dan een te grote. Naast de eisen die je aan je abonnement hebt gesteld is het ook belangrijk om te weten hoe duur je abonnement mag zijn. Hoe meer je verbruikt, hoe hoger de kosten.

Welk abonnement ga je kiezen?

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt over hoe je abonnement er uit moet zien, kun je opzoek gaan naar het goedkoopste sim only abonnement. Je sim only vergelijken is daar een goed hulpmiddel bij. Er zijn verschillende vergelijkingssites die gemakkelijk in kaart brengen welke sim only abonnementen er zijn en de verschillende providers tegen elkaar opzetten. Een aantal van deze providers zijn: T-Mobile, KPN, SimYo, Tele2, Vodafone, Ben, Hollands Nieuwe, etc. Neem goed de tijd om op zoek te gaan naar je ideale abonnement.

De laatste loodjes

Wanneer je het ideale abonnement gevonden hebt, is het tijd om te gaan bestellen. Hiervoor moet je onder andere je persoonsgegevens invullen en aankruisen of je jouw huidige 06-nummer wilt behouden. Wanneer de bestelling is afgerond, krijg je bericht van je provider. En dan, wanneer alles geregeld is rondom jouw nieuwe abonnement, is het dan eindelijk tijd om je abonnement volop te gebruiken. Je kan nu lekker bellen, sms’en en over het internet scrollen. Zorg er alleen wel voor dat je niet een stuk maand overhoudt aan het eind van je abonnement. En mocht dat toch gebeuren, dan kan je altijd nog je abonnement uitbreiden.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van