Hoe kun je een poster ophangen aan de muur zonder de muur te beschadigen?

In principe kun je gewoon je posters aan de muur ophangen met behulp van spijkers, terwijl je ook nieten, plakken en nog veel andere methoden hiervoor in zou kunnen zetten. Toch is dit niet helemaal wat je wilt. Al deze technieken zullen namelijk in de meeste gevallen sporen achterlaten op de muur, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Door

Ook kunnen ze die prachtige posters die je via https://www.photowall.nl/posters hebt gekocht beschadigen, wat uiteraard zonde is. Als je deze twee potentiële problemen wilt voorkomen dan is het een stuk beter om gebruik te maken van andere methoden. Zo zal je muur niet beschadigd worden, terwijl ook je poster volledig intact blijft. 

Tandpasta

Het mag misschien heel vreemd klinken en naar alle waarschijnlijkheid zul je het een domme manier vinden om posters op te hangen, maar tandpasta kan alsnog wel gebruikt worden om dit klusje succesvol te volbrengen. Hierbij moet je tandpasta niet verwarren met tandgel, want dat is heel wat anders. Deze methode om een poster op te hangen op de muur heeft wel een groot nadeel. Het zal namelijk maar een paar dagen bevestigd blijven. Je zult dus eens in de zoveel dagen opnieuw in de weer moeten gaan met de tube tandpasta. Hierbij kun je het beste voor een goedkoop soort kiezen, dit is namelijk beter. Bovendien moet de tandpasta helemaal geen extra toevoegingen hebben. Dit zal namelijk zorgen voor een slechtere hechting met de poster en de wand. Het beste is dat het eenvoudig schoongemaakt kan worden, terwijl het ook de oppervlakte niet zal beschadigen.

Dubbelzijdig verwijderbare tape

Het lijkt eigenlijk best wel heel erg vreemd. Er zijn nog veel mensen die helemaal niet weten dat er daadwerkelijk producten speciaal zijn gemaakt om een poster op de muur te hangen. Dit kan namelijk gedaan worden met dubbelzijdig verwijderbare tape, wat ook wel echt postertape genoemd wordt. Met behulp van dit hulpmiddel kun je namelijk posters ophangen zonder de poster of het oppervlak waarop je het moet monteren te beschadigen. Ook zal het totaal geen sporen achterlaten, wat natuurlijk fantastisch is. Je moet er hierbij wel voor zorgen dat je gebruik maakt van de juiste soort tape. Ook moet je van te voren ervoor zorgen dat alle oppervlakken volledig schoon zijn. Het vergt dus wel wat voorbereiding voordat je kunt beginnen met het klusje. Gebruik je alsnog het verkeerde soort postertape? Dit kan ervoor zorgen dat de muur toch vervuild wordt, maar het kan ook resulteren in een poster die scheurt wanneer je het verwijdert van de wand.

Magic tape

Kun je helaas geen dubbelzijdig verwijderbare tape, oftewel postertape, aanschaffen vanwege wat voor reden dan ook? Gelukkig zijn er naast de tandpasta dan nog meer opties als het gaat om het ophangen van een poster aan de muur. Zo kun je ook gebruik maken van magic tape om dit klusje uit te voeren, wat je in een mum van tijd zal kunnen doen met dit hulpmiddel. In tegenstelling tot de normale plakband is magic tape over het algemeen niet zo plakkerig. Daarnaast zal het ook eenvoudig van je posters loskomen. Dat is ook het geval als je de poster maanden of zelfs jaren op hetzelfde plekje hebt laten hangen in je woon- of slaapkamer. Hoe goed dit het geval zal zijn hangt overigens wel zeker af van het klimaat van de ruimte. Een ander groot voordeel van de magic tape is dat het zo goed als onzichtbaar is op de meeste oppervlakken die nogal glad zijn.

Verwijderbare stopverf

Er zijn zelfs nog meer opties om een poster op te hangen zonder een muur te beschadigen. Zo zou je ook verwijderbare stopverf kunnen gebruiken. Toch is dit alleen aan te raden als je een poster op wilt hangen die gedrukt is op een erg stevig materiaal. Als je te veel stopverf gebruikt op posters van papier of een soortgelijk materiaal dan kan dit namelijk zorgen voor rimpels bij de punten waar je contact hebt gemaakt met het product. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, want dit wil je liever niet. Het zal er immers voor zorgen dat de poster beschadigd wordt, al vallen de beschadigingen wel enigszins mee. Het uiterlijk van de poster zal het alsnog zeker niet bevorderen. Daarnaast moet je bij de verwijderbare stopverf ook zeker de oppervlakken die vers geverfd of niet goed geverfd zijn zien te vermijden. Dit is het geval aangezien je mogelijk wat verf zult verwijderen als je de poster naar beneden haalt na een tijdje.

Standaardportret
Bekijk meer van