Hoe kies je een autoverzekering?

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Omdat je het gevoel hebt dat je teveel premie betaald? Of omdat je simpelweg een nieuwe auto gaat kopen en daardoor eens de overstap wil wagen?

Door

Dan ben je natuurlijk wel op zoek naar de meest voordelige autoverzekering. Maar hoe kies je een autoverzekering? Waar let je precies op?

Online vergelijken 

Er zijn tegenwoordig heel wat aanbieders te vinden. Nadeel is dat het hierdoor lastiger is om een beslissing te nemen. Groot voordeel is dat er hierdoor een grotere concurrentiestrijd heerst en je met goed onderzoek daar echt je voordeel mee kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan lagere premies of betere algemene voorwaarden. Het is dan ook goed om eerst online goed research te doen. Welke verzekeraars zijn er? En hoe zou een autoverzekering er voor jou uitzien?

Als je al duidelijk op een rijtje hebt wat je zoekt in een autoverzekering, is het al een stuk makkelijker om online te vergelijken. Hier zijn zelfs speciale online tools voor te vinden. Aan de hand van jouw persoonlijke wensen wordt zo direct een lijstje met de meest voordelige autoverzekeringen weergegeven. Zo wordt het kiezen van de juiste autoverzekering een koud kunstje. 

De juiste dekking

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een autoverzekering is toch wel het bepalen van de juiste dekking. Welke dekking je nodig hebt is voor een groot deel afhankelijk van de leeftijd van je auto. Hierbij kun je de volgende stelregels gebruiken:

  • Iedereen is verplicht om WA verzekerd te zijn. Vervolgens is het mogelijk om nog voor een aanvullende verzekering te kiezen. WA is dus de basisverzekering. Deze volstaat als de auto al zeer op leeftijd is. Meestal wordt de WA verzekering aanbevolen voor auto’s ouder dan tien jaar.
  •  Dan heb je ook nog de beperkt casco verzekering. Deze verzekering is iets uitgebreider dan de basisverzekering. Deze wordt aanbevolen voor auto’s tussen de zes en tien jaar.
  • Koop je een geheel nieuwe auto? Dan kies je meestal voor een all risk verzekering. Zo kom je bij alle mogelijke schade in aanmerking voor een vergoeding.

Dit mag je niet vergeten!

Vergeet niet om je huidige autoverzekering op te zeggen zodra je je nieuwe hebt afgesloten. Het zou zonde zijn als je straks onnodig een maand dubbel moet betalen. Gelukkig is opzeggen bij de meeste verzekeraars een peulenschil. Simpelweg een kwestie van een online berichtje sturen of even telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Soms regelen de verzekeraars dit zelfs zelf onderling.

Standaardportret
Bekijk meer van