Hoe Bitcoin-technologie het bankwezen kan ontwrichten

Het is gebruikelijk dat mensen sceptisch staan tegenover innovaties. En dit was wat er gebeurde toen Bitcoin werd gelanceerd. Nadat Bitcoin terrein en populariteit won, trok het de aandacht van veel sceptici, vooral die van het conventionele financiële systeem. Hieronder bevonden zich CEO’s en hogere leidinggevenden van prominente banken.

Door

Ondanks hun scepticisme is Bitcoin blijven groeien in populariteit en toepassing. Vandaag de dag beginnen zelfs sceptici de realiteit van Bitcoin te omarmen. Sommige van hun aanvankelijke zorgen dat Bitcoin het conventionele bankwezen zou kunnen verstoren, blijken inderdaad waar te zijn. En dat niet op één manier, maar op meerdere manieren.

Heeft u al gehoord van Bitcoinhandel? U kunt het leren door een bezoek te brengen aan een website, een van de beste Bitcoin-handelsplatforms.

Bitcoin en betalingen

De meest voor de hand liggende manier waarop Bitcoin het bankwezen kan ontwrichten is door de manier waarop we betalingen verrichten te veranderen. Traditioneel zou u via een tussenpersoon zoals een bank moeten gaan om bepaalde betalingen te doen of te ontvangen. Maar de blockchain van Bitcoin is gedecentraliseerd. Er zijn geen tussenpersonen meer nodig om peer-to-peer betalingen mogelijk te maken.

Bitcoin peer-to-peer betalingen zouden banken een belangrijke bron van inkomsten ontnemen. Banken brengen gewoonlijk kosten in rekening voor de verwerking van betalingen. En aangezien Bitcoin hen zal elimineren, zou de banksector een inkomstenbron minder hebben.

Bitcoin en internationale overmakingen

Bitcoin kan ook het bankwezen ontwrichten door internationale geldtransfers sneller en goedkoper te maken. Als u geld naar het buitenland wilde sturen, moest u normaal gesproken hoge kosten betalen en bleef het geld dagen of zelfs een week liggen voordat het de bestemming bereikte. De reden voor deze vertragingen en kosten is de betrokkenheid van vele tussenpersonen, waaronder verschillende banken en andere entiteiten.

Met Bitcoin kunt u direct geld sturen naar elk deel van de wereld tegen een lage prijs. Aangezien de transactie plaatsvindt op het gedeelde blockchainnetwerk, wordt het geld, zodra u het verstuurt, weergegeven op het grootboek, en kan de ontvanger het ontvangen. U hoeft geen bank- of overschrijvingskosten te betalen aan tussenpersonen.

Bitcoin en lenen

Bitcoin kan ook het bankwezen ontwrichten op het gebied van leningen. Het kan leningen toegankelijker, goedkoper en sneller verkrijgbaar maken. Om dit te begrijpen, gaan we eerst terug naar het traditionele bankieren. Als u een banklening aanvraagt, beoordeelt de bank uw kredietwaardigheid op basis van verschillende factoren, waaronder uw kredietverleden en vermogen. Door dit beoordelingsproces krijgen veel mensen geen toegang tot leningen.

Met Bitcoin heeft u geen kredietscore nodig. Bitcoin biedt mogelijkheden voor gebruikers om te lenen en te ontlenen op het platform. U plaatst uw aanvraag voor een lening, en wanneer een kredietverstrekker ziet en onder de indruk is, krijgt u de lening op basis van de door u overeengekomen voorwaarden. Bovendien krijgt u de lening onmiddellijk. Bij traditionele banken moet u, zelfs als u wordt goedgekeurd voor een lening, mogelijk enige tijd wachten voordat u de lening krijgt. Misschien heeft u de lening nodig voor een noodgeval, en tegen de tijd dat hij is goedgekeurd, heeft u hem niet meer nodig. Bitcoin zou dit alles kunnen veranderen.

Bitcoin en sparen

Bitcoin zou ook het sparen kunnen verstoren. In het traditionele banksysteem spaarden mensen hun geld op hun bankrekeningen. Banken zouden zelfs speciale spaarrekeningen kunnen aanbieden. Maar door het groeiende wantrouwen in het gecentraliseerde financiële systeem beginnen mensen banksparen te vermijden. Een bank kan bijvoorbeeld om welke reden dan ook uw spaargeld inhouden, waardoor u niet bij uw spaargeld kunt.

Bitcoin biedt een beter spaarplatform. Iedereen kan een Bitcoin-portefeuille openen en die gebruiken om te sparen. U zou geld sparen op een bankrekening zoals u uw geld zou sparen in de Bitcoin-portefeuille. De fondsen zullen echter in de vorm van Bitcoin zijn. Geld bewaren in Bitcoin is voordelig omdat u dan controle heeft over uw geld.

Standaardportret
Bekijk meer van