Ontdek de meest bezochte musea en historische locaties in het buitenland!

Houd je enorm van geschiedenis en cultuur?

Door

En neem je graag je creditcard mee op reis om andere culturen te leren kennen? Dan is er niets beter dan het verkennen van de meest bezochte musea en historische locaties in het buitenland. Van adembenemende kunstcollecties tot indrukwekkende architectuur; deze plekken bieden een indrukwekkende inkijk in het verleden, tonen ons kunstwerken van unieke waarde en vertellen verhalen die ons helpen onze wereld beter te begrijpen. In deze blog nemen we je mee op een reis naar plekken over de hele wereld die je gezien moet hebben!

Het Louvre – Parijs, Frankrijk

Het Louvre ligt in het hart van Parijs en is een absoluut meesterwerk. Het is het huis van duizenden kunstwerken, waaronder de wereldberoemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Wandel door de prachtige galerijen en bewonder meesterwerken uit verschillende tijdperken, van het oude Egypte tot de Renaissance. De historische architectuur van het Louvre zelf is ook adembenemend. Mis deze culturele schat niet tijdens je bezoek aan Parijs. Boek je kaartjes op tijd om niet in de enorme rijen te hoeven wachten.

Het Colosseum – Rome, Italië
Het Colosseum in Rome is een van de meest iconische en historische locaties ter wereld. Dit indrukwekkende amfitheater was het toneel van bloedige gladiatorengevechten uit het oude Rome. Stap binnen in de arena en waan jezelf in de tijd van keizers en strijders. Bewonder de unieke archeologie van dit eeuwenoude bouwwerk en leer meer over de fascinerende geschiedenis van het oude Rome.

De Grote muur – China
De Grote Muur van China is een van de meest indrukwekkende historische locaties ter wereld. Deze enorme constructie strekt zich uit over meer dan 21.000 kilometer en is een meesterwerk van menselijke architectuur en bouwkunde. Wandel over de muur, bewonder het adembenemende uitzicht en laat je betoveren door de geschiedenis die in elke steen is gebeiteld. De Grote Muur is niet alleen een UNESCO-werelderfgoed, maar ook een symbool van menselijke prestatie en uithoudingsvermogen.

Machu Picchu – Peru
Machu Picchu is een van de meest mysterieuze en adembenemende historische locaties ter wereld. Het gebied ligt hoog in de bergen van Peru. Daarnaast ligt het archeologische wonder midden in een oude Inca-stad. Wandel door de goed bewaarde ruïnes, door prachtige groene bergen, en ontdek de geheimen van deze verloren stad. De prachtige architectuur en het onvergetelijke uitzicht maken van Machu Picchu een onvergetelijke ervaring.

Het British Museum – Londen, Verenigd Koninkrijk
Het British Museum in Londen is een van de meest indrukwekkende musea ter wereld. Het heeft een uitgebreide collectie van meer dan acht miljoen objecten, waaronder de beroemde Egyptische mummies, het Rosetta Stone en de Elgin Marbles. Het museum neemt je mee op een reis door de geschiedenis en de verschillende volkeren, die onze wereld hebben gevormd. Net als het Louvre is de moderne en klassieke architectuur van het museum ook het bezoek waard.

Standaardportret
Bekijk meer van