Goud verzilveren in Benoordenhout: contant geld voor oud goud

Sinds voorjaar 2019 is de goudprijs aan een gestage opmars bezig. In vergelijking met twee jaar geleden is het begeerde edelmetaal zo’n 30 procent meer waard geworden. Een prima tijd dus om oud goud van de hand te doen. Dat kan bij De Goudwaag in Benoordenhout.

Door

Op de hoek van de Wassenaarseweg en de Van Hoytemastraat zit sinds bijna tien jaar een bijzondere winkel, De Goudwaag. Bijzonder, want De Goudwaag houdt zich niet bezig met het verkopen, maar met het inkopen van zaken. Hierbij gaat het concreet om de inkoop van de edelmetalen goud en zilver. Het concept is eenvoudig: iedereen kan langskomen met ongebruikte gouden of zilveren voorwerpen, sieraden, munten etc., en deze ter plekke inwisselen voor contant geld.

Contant geld voor goud

Wie kent het niet, die oude gouden armband van moeder die al jaren in de la ligt, of het geërfde zilveren bestek dat al lang niet meer is gepoetst. Al deze voorwerpen zijn veel geld waard. “Het zou toch mooi zijn als mensen dit soort dingen zouden kunnen inwisselen voor contant geld, om daar vervolgens weer leuke dingen mee te doen”, dacht eigenaresse Naomi Weststrate, toen zij in 2011 na een lang verblijf als diplomatenvrouw in het buitenland terugkwam naar Den Haag.

Weststrate besloot deze mogelijkheid te gaan bieden in een stijlvol ingerichte winkel in een mooie buurt in Den Haag, waar mensen zich op hun gemak zouden kunnen voelen en in stijl hun oude voorwerpen zouden kunnen inwisselen.
“Dat gaat heel eenvoudig in zijn werk”, legt zij uit, “mensen komen met hun spullen, die wij vervolgens wegen en waarvan wij het karaat bepalen. Op basis daarvan doen wij een taxatie en brengen een bod uit. Als de klant dat bod accepteert, kan het edelmetaal ter plekke worden ingeleverd en krijgt hij of zij het getaxeerde bedrag meteen uitbetaald, contant of à la minute op de bankrekening.” Het maakt niet uit wat voor voorwerp het is: ook gouden tanden, hoe lelijk ook, zijn geld waard. En sieraden, ook al zijn ze stuk of compleet uit de mode, zijn nog altijd van goud.

Vertrouwen geven, de tijd nemen

Je goud verkopen doe je niet iedere dag. Het is daarom logisch dat mensen meestal geen verstand van de materie hebben. Het is dan extra belangrijk dat je erop kunt vertrouwen eerlijk behandeld te worden. “Daarom willen wij altijd eerlijk en transparant werken”, aldus Weststrate. Getuige de vele positieve recensies op internet hebben klanten dit ook daadwerkelijk zo ervaren.
“Ook willen we de tijd nemen voor mensen. Vaak zit er aan voorwerpen een verhaal dat de mensen graag willen vertellen. Dat is vaak belangrijk om ‘afscheid’ van de spullen te kunnen nemen”, zegt Weststrate. Daarom hebben we desgewenst ook altijd een heerlijke kop koffie klaarstaan.
Zo is De Goudwaag geworden tot een vertrouwd adres voor de inkoop van goud in Den Haag, dat al bijna tien jaar lang klanten de mogelijkheid biedt om eenvoudig een financieel extraatje te verkrijgen.

Standaardportret
Bekijk meer van