Dit zijn de 6 dingen die een goede rijschool biedt

Het behalen van je rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in je leven. Niet alleen vergroot het je onafhankelijkheid en mobiliteit, maar het kan ook je kansen op werk vergroten.

Door

Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een rijschool die je niet alleen leert hoe je moet rijden, maar je ook de kennis en vaardigheden bijbrengt om veilig en verantwoordelijk te rijden.

Wanneer je een rijschool in Den Haag en omgeving zoekt dan is het nogal eens lastig om een goede en betrouwbare rijschool te vinden. Vaak weet je achteraf pas of je nou een goede of een slechte rijschool had wanneer je eenmaal een tijdje rondrijdt. Daarom geven we je 6 voorbeelden van dingen die een goede rijschool doet.

  1. Gekwalificeerde instructeurs

Een goede rijschool heeft instructeurs die gekwalificeerd zijn en beschikken over de juiste certificeringen en licenties. Je wil alleen meer dan een instructeur met de juiste papieren. Je wil een instructeur die ook kan aanvoelen hoe jij in de auto zit en op welke manieren jou vaardigheden aangeleerd kan worden. Een rij-instructeur is meer dan een leraar. Het is iemand die je coacht in je rijvaardigheid totdat je goed genoeg bent om het zelfstandig aan te kunnen.

  1. Maatwerk

Een goede rijschool begrijpt dat elke leerling anders is. Daarom biedt een goede rijschool rijlessen op maat aan, afgestemd op jouw vaardigheden en leerstijl. Of je nu een beginnende bestuurder bent of al enige ervaring hebt. Een ervaren instructeur heeft het namelijk wel door als je al eens stiekem met je vader hebt geoefend in zijn auto met schakelen en sturen. Ook is de verkeersvaardigheid van iemand die bijvoorbeeld al een rijbewijs voor scooter of trekker had groter dan van een absolute beginner. Hier past een instructeur dan ook zijn lessen op aan.

  1. Een modern wagenpark

Niet alleen voor de uitstraling of het rijgemak is een modern wagenpark belangrijk, maar vooral voor de veiligheid. Je hoeft niet per se met het nieuwste van het nieuwste te rijden, de meeste 18-jarigen rijden ook niet meteen in een nieuwe leasewagen, maar je wil wel dat de auto’s goed onderhouden worden. Je ziet het wel aan de auto’s. Geen blikschade, geen knopjes die niet werken. Alles doet het gewoon bij een auto van een goede rijschool.

  1. Flexibiliteit

Jij bent degene die wat afneemt. Een rijschool is geen middelbare school. Jij bent hier de klant, jij bent koning. Je mag dus best van een rijschool verwachten dat ze een beetje meedenken met jouw agenda. Een goede rijschool zit vaak volgeboekt, maar toch is er vaak van alles mogelijk wanneer je goed en toegewijd personeel hebt. Wanneer je wil rijden, maar je vaste instructeur kan niet, dan biedt een goede rijschool bijvoorbeeld een ritje op een simulator of er is een andere instructeur die precies weet hoever je bent en die je voor een keer kan overnemen. Dat kan alleen bij een goede rijschool.

  1. Transparantie over de prijzen

Rijlessen zijn een flinke investering. Zeker wanneer je net 18 bent kan het heel duur zijn om te lessen. Dan wil je natuurlijk wel waar voor je geld. Dat betekent dat een uur rijden ook echt een uur rijden is en geen 50 minuten. Ook zijn ze eerlijk over de pakketten die ze aanbieden. Denken ze dat je 45 lessen nodig hebt, dan kan het niet zo zijn dat je na 25 lessen alleen nog maar aan het ‘oefenen’ bent.

  1. Recensies en CBR

Het vervelende van een rijschool kiezen is dat je nooit van tevoren precies kunt aanvoelen of een rijschool goed is of niet. Je kunt immers helemaal niet rijden. Ook merk je gesjoemel met rijtijden of overbodige lessen vaak pas achteraf wanneer je al lang en breed een lessenpakket hebt betaald. Daarom is het altijd slim om van tevoren te kijken naar wat de mensen achteraf te zeggen hadden over een rijschool. Je checkt dus de recensies. Kijk vooral ook even naar de slechte. Wanneer er een hoop 1, 2 en 3-sterren recensies zijn, dan is dat al voldoende reden om te twijfelen.

Rijscholen weten dat zelf ook en veranderen daarom vaak gewoon van naam wanneer er te veel slechte reviews zijn. Zoek daarom ook altijd even het slagingspercentage op van een rijschool bij het CBR, daar wordt per rijschool het slagingspercentage bijgehouden. Voor jouw beeld: het gemiddelde slagingspercentage is ongeveer 50%. Je doet er dus goed aan om een rijschool te nemen dat daar in ieder geval in de buurt komt met veel kandidaten. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld rijschool Hero. Uit meer dan 100 kandidaten hebben zij een slagingspercentage van zo’n 60%. Je weet dus dat je meestal slaagt, maar ook niet te lang blijft rijden met overbodige lessen. Daarbij zijn de reviews uitstekend.

Hopelijk ben je zo een stukje verder op weg met het vinden van een rijschool. Wij wensen je alvast veel rijplezier!

Standaardportret
Bekijk meer van