Dingen die je moet weten als je Bitcoin ontvangt

Als je aan Bitcoin denkt, denk je waarschijnlijk aan Bitcoin-investeringen. Hoewel het waar is dat de waarde van Bitcoin de afgelopen jaren inderdaad schommelde als gevolg van deze investeringen, heeft ’s werelds eerste en meest populaire cryptocurrency meer doelen.

Door

Bedrijven en particulieren kunnen dit digitaal bijvoorbeeld ook gebruiken voor het ontvangen en verzenden van betalingen. voor meer informatie over bitcoin era

Als je overweegt Bitcoin-betalingen te accepteren, zijn er een aantal dingen waar je van op de hoogte moet zijn. In dit artikel zullen we er een aantal benoemen.

Decentralisatie

Een van de belangrijkste dingen van Bitcoin is dat het gedecentraliseerd is. Dit houdt in dat er geen centrale autoriteit is die toezicht houdt op de valuta. In plaats daarvan beheert een netwerk van computers wereldwijd deze virtuele valuta. Dit kan zowel positief als negatief zijn, omdat het Bitcoins erg veilig maakt, maar ook vatbaar maakt voor prijsschommelingen.

Volatiliteit

Ook is het belangrijk om te weten dat Bitcoin enorm volatiel is. De prijs  kan in korte tijd veel stijgen of dalen. Als je overweegt Bitcoin-betalingen te accepteren, moet je er dus op voorbereid zijn dat de waarde van deze digitale asset zo kan veranderen. Dit doe je door elke Bitcoin die je ontvangt, gelijk om te zetten in je lokale valuta. Op deze manier krijg je de betaling binnen via Bitcoin, maar converteer je deze snel voordat de waarde verandert. Exchanges als Bitcoin Profit stellen bedrijfseigenaren en particulieren in staat om deze cryptocurrency om te zetten in fiatgeld. Met hetzelfde platform kun je ook juist fiatgeld, zoals de Euro, omzetten in Bitcoins.

Blockchain

Als je Bitcoin-betalingen accepteert, is het belangrijk om te weten wat de blockchain is. De blockchain is een openbaar toegankelijk grootboek dat alle Bitcoin-transacties registreert. Wanneer iemand je een betaling in Bitcoins stuurt, registreert de blockchain deze transactie in een grootboek. De informatie die bij de transactie komt kijken kun je gebruiken om de betalingen te volgen en te zorgen dat deze ook echt aankomt.

Kosten

Nog iets om rekening mee te houden is de servicekosten die verbonden zijn aan Bitcoin-transacties. De afzender betaalt meestal een kleine vergoeding wanneer hij Bitcoins naar je overboekt. Deze vergoeding gaat naar miners, wat de mensen zijn die het Bitcoin-netwerk onderhouden. Er kunnen echter ook kosten in rekening worden gebracht door je portemonnee-aanbieder. Zorg er dus voor dat je contact met hen opneemt voordat u een betaling accepteert.

Anonimiteit

Een van de meest aantrekkelijke dingen van Bitcoin is dat het een zekere mate van anonimiteit biedt. Wanneer je een transactie uitvoert, worden je persoonlijke gegevens hier niet aan gekoppeld. Dit kan zowel voordelen als nadelen hebben, afhankelijk van je perspectief. Het is namelijk geweldig voor je privacy, maar maakt het moeilijker om mensen op te sporen wanneer ze hun rekeningen niet betalen.

Veiligheid

Het is van cruciaal belang om de beveiligingsrisico’s van Bitcoin te kennen. Omdat het gedecentraliseerd is, is er geen centrale autoriteit die je kan beschermen wanneer er iets misgaat. Dit betekent dat jij volledig verantwoordelijk bent voor het beschermen van je Bitcoins. Kies daarom altijd voor een betrouwbare portemonnee-provider die tweestapsverificatie aanbiedt. Hierdoor kun je zelfs wanneer je computer gehackt is je Bitcoins beschermen.

Sinds de oprichting van Bitcoin hebben mensen deze virtuele valuta voor verschillende doeleinden gebruikt. Hoewel het nog steeds vooral bekend staat als investeringsmiddel, beginnen steeds meer mensen het te gebruiken voor dagelijkse transacties. Als je overweegt Bitcoin-betalingen te accepteren, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste zaken zijn decentralisatie, volatiliteit, blockchain, vergoedingen, anonimiteit en beveiliging. Wanneer je hier vanaf weet en ermee akkoord gaat, zijn Bitcoins een geweldige manier om betalingen te ontvangen. Het is niet alleen veilig, maar helpt je ook je inkomen te diversifiëren. Zorg echter dat weet tegen wat voor problemen je aan kunt lopen voordat je een Bitcoin-rekening opent.

Standaardportret
Bekijk meer van