De voordelen van drijvende zonnepanelen

Een groene toekomst wordt steeds belangrijker voor mensen. Het lijkt erop dat we allemaal graag willen investeren in een gezonder milieu en daarmee betere toekomst. De komst van zonnepanelen is hier een perfect voorbeeld van en met een beetje innovatie zijn we nu beland op een groot voordeel rondom zonnepanelen, namelijk drijvende zonnepanelen. Ben jij benieuwd waarom juist de drijvende versie van zonnepanelen een groot voordeel brengt? Lees dan zeker even verder.

Door

Minder landschap in gebruik
Een groot voordeel van drijvende zonnepanelen is dat er minder landschap gebruikt wordt wanneer alles op water wordt geplaatst. Dat lijkt natuurlijk logisch, maar is ook vooral noodzakelijk. Er is doorgaans veel ruimte nodig om zonnepanelen te plaatsen en het is voordeliger om niet het land te gebruiken waar nog iets mee kan worden gedaan.

Water wekt extra energie op
Ook een belangrijke bijkomstigheid is het feit dat water een energieopwekkende functie heeft. De drijvende zonnepanelen zijn als het ware modulaire bootjes op het water en helpen extra energie vrij te geven. Daarnaast ontstaat er een zeer welkome samenwerking doordat het water helpt om de zonnepanelen niet te warm te laten worden en beschermen de panelen het water tegen verdamping.

Minder maatschappelijke weerstand
Er wordt verwacht dat drijvende zonnepanelen minder maatschappelijk weerstand met zich meebrengt, wat nog niet het geval is bij normale zonnepanelen of windmolens. Door deze manier van plaatsing kan het gesprek over of er wel of geen zonne-energie moet komen verplaatsen naar andere belangrijke maatschappelijke onderwerpen die meer aandacht nodig hebben.

Kostenbesparing
Al deze voordelen bij elkaar zorgt gegarandeerd voor een kostenbesparing wanneer het aankomt op zonne-energie. Zo beschermen de drijvende zonnepanelen niet alleen tegen de verdamping van het water, maar ook tegen de vervuiling hiervan. En dit is iets waar doorgaans vele kosten worden gemaakt om dit te voorkomen. Het is dan ook een positieve zaak dat daar op een zeer natuurlijke manier een oplossing voor is gevonden.

Standaardportret
Bekijk meer van