De verschillende soorten elektrische fietsen – update 2024

“Een elektrische fiets is toch gewoon een elektrische fiets?”, horen we je denken. Nou nee, tegenwoordig is er meer keuze. De standaardfiets – maar dan eentje met een accu – is namelijk echt niet meer de enige elektrische fiets die er bestaat. Daarom is het slim om voor je al je pijlen op de voor de hand liggende keuze te richten, te onderzoeken wat er nog meer is.

Door

Elektrische voertuigen algemeen

Je kunt natuurlijk voor de elektrische scooter of elektrische bakfiets gaan. Alles dat elektrische ondersteuning biedt, fietst makkelijker gedurende langere afstanden of in heuvelachtige gebieden. Groot gezin? Bakfiets voor kids, tassen, boodschappen, et cetera. Woon- werkverkeer? Dan is een hogere snelheid weer ideaal vanwege de doelgerichte bestemmingen. Zelfs die eerder genoemde fiets met ‘gewone uitstraling’, maar dan mét een accu kan voor jou de juiste keuze zijn. Maar er is meer!

Een wat uniekere elektrische fiets voor het befietsen van zachtere ondergronden

Een fatbike is ook een elektrische fiets, maar dan wel eentje met een meer design uitstraling en een geschiktheid voor andere soorten routes. De banden van deze e-bike zijn namelijk ideaal voor zachtere paden in plaats van het harde asfalt.

Wil je tijdens je vakanties of in je vrije weekenden lekker toeren bij mooi weer en de normale wegen vermijden? Dan zijn betrouwbare Fatbikes elektrische fietsen die je wél over dit soort routes laten rijden. Op je fatbike naar een mudrun? Geen probleem. Naar een festival in het zand? De fatbike doet het. ’s Ochtends vroeg over het strand naar je surfschool? Ideaal met de fatbike!

Wanneer de fatbike voor jou handig is

Zoals je nu weet is een fatbike de beste fiets voor in je vrije tijd. Hij leent zich beter voor zachte paden dan voor het normale, harde fietspad of voor op de openbare weg. Een echt goede elektrische fatbike krijg je al voor ongeveer 1500 euro. Soms zijn er aanbiedingen die je niet kunt weerstaan. Andere keren is het de klantenservice die je doen beslissen om voor een online fatbike dealer te kiezen.

Conclusie

Vind je het lastig om een keuze te maken tussen alle soorten elektrische fietsen? Huur dan op vakantie eens een ander soort fiets dan je thuis rijdt. Dit geeft je ervaringen en inzichten die je bij een proefritje van 10 minuten vaak niet krijgt.

Elke les die je van een huurfiets leert is er eentje om goed in je oren te knopen. Zo koop je straks precies die elektrische fiets waar je ook echt iets aan hebt!

Standaardportret
Bekijk meer van