De ongekende mogelijkheden van opbouwspots

Stel je hebt geen verlaagd plafond om inbouwspots te installeren of je hebt daar gewoon te weinig ruimte voor, denk dan eens aan de mogelijkheden die opbouwspots je te bieden kunnen hebben. Opbouwspots staan vaak heel erg goed in bijvoorbeeld de keuken en de badkamer. Wat betreft het design staan zeker de zwarte en witte opbouwspots heel erg mooi.

Door

Bevestigen zonder dat er grote gaten geboord hoeven te worden

Heb je inbouwspots, dan kun je die wegwerken in het plafond. Op die manier is in feite alleen de lichtstraal zichtbaar. Als je kiest voor opbouwspots, dan kies je altijd voor gemakkelijk te bevestigen spots aan het plafond. Daarbij hoeven geen grote gaten geboord te worden. Nu is behalve de lichtstraal ook de armatuur geheel zichtbaar. Kies dus altijd voor spots die aansluiten bij de rest van je zorgvuldig geselecteerde interieur.

Kies uit verschillende vormen en voor dimbaar of niet dimbaar

Heb je de opbouwspots eenmaal geplaatst, dan is het een optie om de spots in de gewenste richting te laten schijnen. Daardoor heb je simpelweg altijd de juiste verlichting op de juiste plek. Ondertussen kun je kiezen uit tal van verschillende opbouwspots. Je hebt ze speciaal voor in de keuken en passend in elk interieur. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart en wit bijvoorbeeld, kiezen voor een ronde vorm of juist liever voor cilindervormig of vierkant. Verder heb je nog een keuze uit dimbare en niet dimbare led opbouwspots. Kies je voor dimbaar, dan kun je steeds de juiste verlichting creëren voor elk moment. Soms is dat fel licht, soms wat zachter en meer sfeervolle verlichting.

Bepaal helemaal zelf de intensiteit van het licht

De opbouwspots die dimbaar zijn maken dus dat je steeds zelf de intensiteit van de verlichting bepaalt. Je kiest voor meer licht als je de krant of een boek wilt lezen en voor zachter licht voor de gezelligheid. En zo ben je meer dan ooit de baas over je eigen verlichting geworden. De opbouw plafondspots hebben een significant voordeel ten opzichte van de inbouwspots. Een daarvan is het feit dat opbouwspots gemakkelijker te plaatsen zijn en dat zonder dat er grote boorgaten ontstaan. Ook is het mogelijk de spots vanwege de zichtbaarheid helemaal zichtbaar zijn die aan te laten sluiten op de rest van je interieur. Zo ontstaat heel fraai één geheel.

Standaardportret
Bekijk meer van