De meest recente trends op het vlak van SEO

Als ondernemer met een eigen website kun je eigenlijk niet meer om SEO heen, want zonder deze technieken toe te passen zal je website amper ranken in Google. Helaas zijn de technieken en regeltjes om SEO toe te passen altijd erg aan verandering onderhevig, en wat een jaar geleden belangrijk was is dat nu misschien niet meer. Daarom zetten we in dit artikel een aantal opvallende trends op een rij op het gebied van SEO. Lees ze door en doe er je voordeel mee!

Door

Weet je niet goed waar je moet beginnen met al deze informatie? Dan is het uitbesteden van SEO aan te raden. SEO experts weten namelijk precies hoe je deze tips toepast! Lees meer over het uitbesteden van SEO op https://www.doublesmart.nl/seo-uitbesteden/

Mobiele websites hebben de voorkeur

Een belangrijke trend is dat Google steeds meer de voorkeur geeft aan websites die goed zichtbaar zijn op mobiele telefoons. Maar liefst 73% van de internetgebruikers doet dit immers op zijn telefoon. Daardoor kun je nog net zo’n mooie website hebben, maar als hij niet ‘mobile-friendly’ is zul je er niet ver mee komen. Zorg er dus voor dat hij volledig responsive is, en dat alle content ook op mobiel goed zichtbaar is.

Featured snippets

Bij sommige zoekopdrachten zie je bovenin een soort box staan met informatie, zoals een grafiek, een foto of een stukje tekst. Dit wordt een featured snippet genoemd. Als informatie van jouw website door Google geselecteerd is om daar te verschijnen sta je dus automatisch helemaal bovenaan de zoekresultaten. Het is echter niet makkelijk om dat voor elkaar te krijgen, wat je SEO uitbesteden een stuk aantrekkelijker maakt. Laat jouw marketeer kijken welke teksten en informatie zodanig aangepast kunnen worden dat er een grotere kans is dat ze in een featured snippet verschijnen.

Videocontent

Waar het jaren geleden nog belangrijk was om goede en verhelderende afbeeldingen op je website te hebben gaat er nu steeds meer aandacht naar video’s. Een video op een webpagina embedden die de content op deze pagina verheldert doet enorm veel voor je ranking, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Mensen zijn van nature lui, en het kijken van een video kost veel minder tijd dan het lezen van een lap tekst. Daarom is Google van mening dat websites waarop videocontent staat van grotere waarde zijn dan websites met enkel tekst en afbeeldingen.

Kunstmatige intelligentie

Je denkt nu misschien: wat heeft kunstmatige intelligentie met SEO te maken? Het antwoord is: veel! Google is namelijk steeds slimmer geworden, en tegenwoordig kunnen bots precies zien of de afbeeldingen die je op je website gebruikt matchen met wat je aanbiedt. Als je bijvoorbeeld een tandarts bent en je gebruikt een plaatje van een berglandschap dan weet Google dat er iets niet helemaal klopt, en dat kan je ranking negatief beïnvloeden. Zorg er dus voor dat je alleen afbeeldingen gebruikt die matchen met jouw product of dienst.

 

Standaardportret
Bekijk meer van