De ideale huisindeling

De indeling van je huis is bepalend en daarom moet je er goed over nadenken. Maar hoe bepaal je wat indeling goed is en op welke dingen je moet letten?

Door

 

Dat gaan we behandelen in deze blog.

Inspiratie

Om inspiratie op te doen zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Naast het maken van een moodboard, kan je ook woonboulevard bezoeken voor de nodige inspiratie. Als je inspiratie hebt gedaan, kun je deze plaatsen in een plattegrond van je huis om te zien hoe dat eruit ziet. Hierin kan je makkelijk meubels tekenen en kijken hoe dat eruit gaat zien. Hiermee voorkom je dat je te grote meubels plaatst in je huis. Daarnaast kan het maken van een plattegrond een beter overzicht geven over de ruimte en kan je kijken in welke ruimte je bijvoorbeeld meer ruimte kan maken door een muur weg te halen. Ook kan je tijdens de indeling kijken naar de kleuren en vanuit daar je kleurenpallet bepalen.

Meubels

Als de huisindeling is bepaald, kan er gekeken worden naar de meubels. Naast dat er moet worden gekeken naar de juiste formaat, moet er ook bepaald worden of de grote eettafel met 4 eetkamerstoelen of 6 wordt gekocht. Maar ook de keuze voor bank, ga je voor een hoekbank of twee persoons bank met een fauteuil? Als je ervoor hebt gekozen dat de eetkamer en woonkamer zich in dezelfde ruimte bevinden, zijn er een paar elementen waar je rekening mee moet houden, zodat er toch een scheiding ontstaat tussen beide ruimtes. Dit kan door verschillende manieren, zoals een kleed tussen de meubels in te leggen of door de rug van de bank richting de eetkamer tafel te zetten. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat er genoeg opbergmogelijkheden zijn. Om ervoor te zorgen dat het er niet gepropt uitziet, kan er gekozen worden voor open kasten. Deze geven niet alleen sfeer, maar ogen hierdoor ook ruimtelijker. Als de hoofdmeubels zijn gekozen, kunnen er door kleurrijke accessoires meer kleur in de kamers worden gebracht.

Voor de huisindeling, kan er inspiratie worden gedaan door een moodboard te maken en inspiratie om te doen bij woonboulevards. Voor de meubels, zoals de eetkamer tafel, moet er gekeken worden naar de ruimte en format van de meubels, zodat het er niet te vol uit gaat zien. Met handige accessoires kan er sfeer en kleur worden gecreëerd in de kamers.

Standaardportret
Bekijk meer van