De evolutie van koffiedrinken: van een grote kan koffie naar persoonlijke voorkeuren

In de afgelopen decennia hebben we een duidelijke verandering gezien in de manier waarop we koffiedrinken. Van het zetten van een hele pot koffie die gedeeld werd met collega’s op kantoor, tot het genieten van onze eigen individuele kopjes koffie.

Door

Deze evolutie is niet alleen een verschuiving in onze “koffiedrinken” gewoontes, maar ook een weerspiegeling van veranderingen in de samenleving, technologie en persoonlijke voorkeuren.

Sommigen van ons herinneren zich wellicht nog wel een tijd waarin een koffiedame langs de werkplekken op kantoor kwam om koffie te schenken uit een grote kan. Het was een filterkoffie die met grote hoeveelheid tegelijk gemaakt werd. De enige opties waren zwarte koffie of met melk en/of suiker. En de meeste mensen vonden het prima. De koffiedame die haar rondes deed is uiteraard al lang verleden tijd, en alle kantoren zijn natuurlijk overgestapt op een koffieautomaat.

Zoals met veel dingen in het leven zijn onze koffiebehoeften en -gewoontes veranderd. Met steeds betere en lekkere koffie in cafés en restaurant en stapten meer mensen thuis af van de filterkoffie naar een professioneel koffieapparaat en maakten thuis de lekkerste cappuccino, espresso of gewone koffie van versgemalen bonen. We begonnen ons te beseffen dat we onze eigen individuele koffie-ervaring konden creëren. Professionele koffiezetapparaten voor thuisgebruik werden steeds populairder.  We begonnen te experimenteren met verschillende soorten koffie, melanges, smaken en bereidingsmethoden. Koffiedrinken werd niet langer alleen gezien als een manier om wakker te worden, maar als een ervaring op zichzelf en een moment om van te genieten.

Op kantoren is dit natuurlijk niet anders. Goede koffie op kantoor is een noodzaak en ook op kantoor wil men natuurlijk lekkere koffie en ieder wil zijn eigen smaken en voorkeuren kunnen instellen. Een goede zakelijke koffiemachine van Gio Coffee is een must-have voor bedrijven om daarmee goede en lekkere koffie aan de medewerkers te kunnen bieden. Niet alleen speelt de manier van koffie zetten met verse bonen, vriesdroog koffie of insta koffie, een rol in de smaak, maar ook de koffiemelange kan gekozen worden. Om koffie nog beter op persoonlijke voorkeur af te stemmen kan er nu ook een koffieproeverij georganiseerd worden op kantoor. Door verschillende soorten koffie te proeven en te bespreken met collega’s, kun je beter begrijpen wat de voorkeuren en smaken van verschillende mensen zijn. Dit kan helpen bij het kiezen van de juiste machine met de juiste soorten koffie, zodat iedereen kan genieten van zijn of haar favoriete en persoonlijke smaak.

Standaardportret
Bekijk meer van