De 4 voordelen van adverteren met posters

Tegenwoordig worden de reclamevoordelen van professioneel ontworpen posters nogal onderschat. Hoewel veel marketingbedrijven de voorkeur geven aan andere marketingkanalen, zoals sociale media, pay-per-click reclame en e-mail, zijn posters nog steeds een onbetwistbare manier om jouw boodschap over te brengen. Vraag jij je af waarom posters zo effectief zijn in het bestendigen van een creatieve marketingstrategie? Ontdek dan hier de belangrijkste voordelen!

Door

1. Posters zijn er in vele soorten en maten

Posters zijn er in verschillende maten. Er zijn dus geen beperkingen qua grootte of vorm. Zo is het mogelijk om standaard templates te gebruiken voor een dubbelzijdige bedrukking, verschillende kleuren selecteren en je kunt zelfs kiezen om voor een roll up banner drukken! Op deze manier kun je jouw poster afstemmen op jouw specifieke reclamedoelstellingen. Je kunt jou poster ook een uniek tintje geven door verschillende materialen te gebruiken en verschillende afwerkingen te kiezen, zoals mat, glanzend of foliepapier.

2. Posters zijn gemakkelijk te verspreiden

Het leuke van posters is dat je helemaal zelf kunt bepalen waar je ze wilt ophangen en hoe je wilt dat ze gezien worden. Je kunt ze bijvoorbeeld op letterformaat afdrukken en ze rechtstreeks versturen naar de personen die je wilt bereiken. Of je kunt het grootser aanpakken en posters ophangen op plaatsen waar jouw doelgroep vaak komt. Een goed ontworpen poster zal dan zeker de aandacht trekken!

3. Posters zijn betaalbaar

Helemaal in vergelijking met digitale reclamemogelijkheden, hebben posters de kans op het behalen van een hoog rendement op de investering. De prijs van op maat gemaakte posters varieert uiteraard naar gelang van de grootte, kleur en afwerking, maar ze zijn zeer betaalbaar, zelfs wanneer ze in grote hoeveelheden worden gekocht. Posters vergen dus geen doorlopende investering en kunnen daarnaast gedurende een lange periode worden gebruikt.

4. Posters kunnen een positieve reactie van het doelpubliek uitlokken

Affiches moeten worden geplaatst op plaatsen waar jouw doelgroep graag rondkijkt en waar zij niet veel te doen hebben. Als ze het affiche zien, bestaat er een grote kans dat jouw boodschap de aandacht trekt en hen aanmoedigen te reageren. Een goede oproep tot actie zal jouw doelpubliek aanmoedigen om proactief te zijn en meer geneigd zijn om de actie te ondernemen waarvoor de poster is gemaakt. Met deze oproep tot actie Een call to action vertel je e lezer als het ware om een bepaalde actie te ondernemen. Een dergelijke oproep wordt meestal geschreven als een opdracht of actiezin, zoals ‘Schrijf je in’ of ‘Koop nu’ en kan zowel digitaal als voor gedrukte media worden gebruikt.

Standaardportret
Bekijk meer van