ADO Den Haag verwacht het nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen van ADO Den Haag is begonnen. De club ADO (Alleen Door Oefening) heeft inmiddels al gespeeld tegen Heracles Almelo. De Almeloërs hebben tot nu toe maar twee keer van ADO verloren en staan bekend als een waardige tegenstander voor de Hagenaars.

Door

De ploeg uit Almelo is nu na 17 opeenvolgende seizoenen nu uit de Eredivisie. ADO is dicht bij een promotie dus beide ploegen zouden gebaat zijn bij een goede overwinning. En die nam Heracles, en hoe.

Wedstrijden nieuwe seizoen

Bij het nieuwe Nederlandse online casino Unibet NL kun je inzetten op de uitslagen van wedstrijden van ADO Den Haag. De voetballers zijn echter slecht aan hun eerste wedstrijd van dit seizoen begonnen. Wie voor deze wedstrijd had ingezet op een overwinning voor ADO, kwam met lege handen thuis. Hoofdtrainer Dirk Kuyt kon niet voorkomen dat ADO in deze wedstrijd genadeloos met 4-0 verloor van Heracles. En dat ondanks de fitte selectie van Kuyt. Alleen voetballer Tyrese Asante ontbrak wegens een blessure, maar de rest van de selectie was in topvorm. Het mocht echter niet baten en de club kende een valse start.

Met de komst van nieuwe verdedigers en het vertrek van Matthys, Amofa en Janmaat ziet de achterhoede van ADO er nu iets anders uit. Ook op het middenveld en in de aanval zijn er wijzigingen. Je zou denken dat het hoopvol is, maar daar lijkt het tot nu toe niet echt op. Tegen Heracles zette Kuyt Breinburg op de bank om geen onnodige risico’s te nemen met de middenvelder. De wedstrijd vertoonde de ene fout na de andere en Heracles verdiende het te winnen. Er waren spannende momenten, maar het spel van ADO Den Haag was behoorlijk waardeloos te noemen.

De tweede helft werd er niet beter op en zelfs wissels als Severina en Catic mochten niet baten. Overtredingen en een penalty volgden. Al met al was het een slordige wedstrijd die je beter snel kon vergeten.

Het oefenduel tegen Sparta

De tweede wedstrijd van de Hagenezen was een oefenwedstrijd tegen Sparta. ADO verloor met 0-1. De spelers presteerden de hele wedstrijd niet goed en ook Sparta liet zich niet van zijn beste kant zien. Beide clubs waren aan elkaar gewaagd, maar Sparta won door in de 18e minuut te scoren.

Nieuwe seizoen

Foto: Unsplash.com

Trainer Dirk Kuyt

Liverpool-legende Dirk Kuyt is trots op zijn nieuwe functie als hoofdtrainer van ADO Den Haag. Vier jaar geleden hing hij zijn voetbalschoenen aan De Wilgen en nu mag hij zich senior coach (hoofdtrainer) noemen.

Kuyt speelde bij Liverpool minstens 300 wedstrijden als vleugelspeler en als spits. Hij speelde 104 interlands en staat op de zesde plaats in de categorie van meest gescoorde voetballer. Kuyt speelde als aanvallend voetballer in Engeland, Nederland en Turkije en scoorde 121 doelpunten in 199 wedstrijden voor Feyenoord. Hij was eerder ook al trainer van Feyenoord U19 en mag zich nu senior coach noemen. Een goede promotie waar Kuyt naar eigen zeggen naar uitkijkt.

ADO is een geduchte tegenstander voor Ajax en Feyenoord en samen zijn ze de drie grootste voetbalclubs van Europa. ADO blijft echter als het gaat om prestaties achter bij de andere twee clubs, won maar twee titels in de Eredivisie (gedurende de Tweede Wereldoorlog) en degradeerde uit de Eredivisie (2020-2021). In het vorige seizoen miste ADO net promotie en eindigde het als vierde in de competitie.

De verwachtingen van het nieuwe seizoen

Met de aanstelling van Kuyt als senior hoofdtrainer voetbal hoopt de club op een beter seizoen. Met een valse start hoopt ADO toch dat onder leiding van Kuyt de club een stap voorwaarts zal maken en misschien promotie naar de Eredivisie zal afdwingen. Hoe dat gaat uitpakken valt nog te bekijken. De Hagenezen zijn nu al slecht begonnen en na twee wedstrijden is het niet echt hoopvol te noemen.

 

Standaardportret
Bekijk meer van