ADO Den Haag krijgt volgend seizoen een geheel ander gezicht

ADO Den haag heeft heel wat mensen versteld doen staan dit seizoen. De Haagse voetbalclub heeft heel wat punten bij elkaar weten te sprokkelen. Toch betekent dit niet dat er geen ruimte is voor verandering. Zo blijkt wel. De club heeft enkele dagen geleden aangegeven dat er heel wat gaat veranderen in de selectie van ADO Den Haag het komende seizoen. De club heeft van heel wat spelers de contracten formeel op moeten zeggen.

Door

Voor de echte voetbalfans is dit niet alleen jammer, maar ook heel spannend. De afgelopen weken was duidelijk te zien dat de populariteit van ADO Den Haag in rap tempo toenemen. Niet alleen echte Hagenezen stonden vierkant achter de club. Mensen vanuit heel Nederland toonden meer en meer interesse in het spel van de club. Wedstrijden van ADO Den Haag waren favoriet bij gokliefhebbers, die vaak gebruikmaken van de Unibet app.

Grote namen zullen afscheid nemen

De formele opzegging van aflopende spelerscontracten komen niet als een verrassing, maar zijn in sommige gevallen toch erg jammer. Zeker als we kijken naar enkele grote namen zoals die van Eljero Elia. Hij zal door veel fans absoluut worden gemist. Daarnaast laat ADO weten dat ook de contracten van Gregor Breinburg, Ricardo Kishna, Jonathan Mulder, Benjamin Reemst, Jamal Amofa, Cain Seedorf en Youri Schoonderwaldt zijn opgezegd.

Gelukkig is er ook goed nieuws. De formele opzegging van deze contracten betekent namelijk niet dat dit direct het einde van een samenwerking tussen de speler en de club betekent. Hoewel voetbalclubs verplicht zijn om aflopende contracten voor 1 april op te zeggen, hebben zij nog wel even de tijd om sommige spelers aan te merken voor een langer verblijf. De kans bestaat dat enkele spelers dus nog een langer verblijf aangeboden krijgen.

Kanshebber op promotie naar de Eredivisie

Juist nu is het kiezen van de juiste selectie zo belangrijk. Ook dit seizoen is ADO Den Haag namelijk een goede kanshebber voor promotie naar de Eredivisie. Iets waar het al een tijd op aast en wat nu écht binnen handbereik lijkt te liggen. Zij zijn inmiddels al geplaatst voor de play-offs voor de promotie naar de Eredivisie. Zij wisten zich door het spelen van tien goede wedstrijden al te plaatsen. Zij beschikken daardoor over de periodetitel en hebben dus al een plaatsje binnen de play-offs weten te bemachtigen.

Toch betekent dit niet dat ze lekker kunnen luieren tot de play-offs. Er wordt veel van de club verwacht. Bovendien is het belangrijk dat zij het gat tussen hun en de andere clubs zo groot mogelijk houden. Daarnaast staan ze nu respectievelijk op de zevende plaats. Ze zijn dus zeker niet nummer één in de competitie. Die plek is bemachtigd door FC Emmen. Ook FC Volendam doet het dit seizoen uitzonderlijk goed. De kans is dus groot dat één van deze namen de promotie naar de Eredivisie weet te bemachtigen. Het is aan ADO Den Haag de taak om zich te onderscheiden van de rest en wie weet wel de verrassing van de competitie te worden.

Standaardportret
Bekijk meer van