4 tips voor beleggen in een vastgoedproject via crowdfunding

Heb je altijd al gedacht om te investeren in onroerend goed, maar beschik je niet over voldoende kapitaal om een waardige investering te maken? Dit is niet langer een probleem met vastgoed crowdfundingplatforms, want deze vorm van beleggen geeft je de optie om te investeren in een project van iemand anders en maakt investeren in vastgoed laagdrempeliger dan ooit.

Door

Wil je meer zekerheid over jouw beleggingen en starten met vastgoed crowdfunding? Lees dan snel verder voor enkele handige beginnerstips.

1. Onderzoek het crowdfunding platform

Een van de belangrijkste manieren waarop je succesvol kunt beginnen met vastgoed crowdfunding, is door gedegen onderzoek te doen naar het desbetreffende platform dat je op het oog hebt. Neem recensies door van andere klanten en ga na wat de ervaringen zijn. Je kunt ook besluiten om contact op te nemen met het crowdfunding platform en vragen over hun projecten, kennis en ervaring.

Op een crowdfundingplatform voor vastgoed zoals Max Crowdfund vind je interessante vastgoedbeleggingsprojecten en kun je op basis van duidelijk weergegeven informatie een weloverwogen beslissing nemen voor jouw beleggingen. Neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

2. Neem de cijfers door

Voordat je een belegging doet, is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in de financiële projecties van de deal en hoe het voorstel een rendement voor de investeerders zal opleveren. Zorg er dus voor dat je begint met het opdoen van de juiste kennis om een goede beoordeling te kunnen maken van een potentiële vastgoedbelegging. Een realistische strategie die investeerders een tijdige exit biedt, moet worden ondersteund door cijfers. Goede crowdfundingplatforms kunnen je adviseren over hoe je jouw aanbod het beste kunt structureren.

3. Begin rustig

Neem niet te veel hooi op je vork. Helemaal als dit een nieuwe industrie is om in te beleggen, is het normaal om te worstelen om te groeien, dus gok niet op direct succes met lukrake beleggingen. Zoals bij elke andere investering gaan hoge rendementen meestal gepaard met een hoog risico. De onroerendgoedmarkt kan fluctueren – de rente kan stijgen en de waarde van onroerend goed kan dalen, en kredietnemers zijn misschien niet zo bekwaam als de website suggereert, vooral als het project renovaties of verbouwingen omvat.

4. Blijf geïnformeerd

Een van de essentiële kenmerken van goede crowdfunding is transparantie. Als je een belegging maakt in een vastgoedproject, wees dan voorbereid om als investeerder regelmatig op de hoogte te worden gebracht over de status van de deal. Sterker nog, zorg ervoor dat alvorens jouw belegging een goed beeld hebt van de rapporteringsmogelijkheden.

Op de meeste crowdfundingplatforms kunnen geïnteresseerde investeerders zien hoeveel geld er voor hun product is uitgetrokken. Zodra de deal gefinancierd en operationeel is, zorg ervoor dat er wordt voldaan aan de financiële en fiscale documentatievereisten die nodig zijn om een weloverwogen belegging te doen.

Standaardportret
Bekijk meer van