4 tips die je moet weten voordat je begint met beleggen in cryptocurrencies

De populariteit van cryptocurrencies groeit met de dag. Wanneer men de televisie aanzet, een nieuwsportaal raadpleegt en zelfs sociale netwerken betreedt, is het bijna onmogelijk niet in contact te komen met een of ander onderwerp dat verband houdt met deze activa.

De gevolgen zijn meestal extreem. Bijna dagelijks worden exorbitante winsten of catastrofale dalingen gemeld; we zien beroemdheden en markt reuzen die miljoenen investeren in cryptocurrencies of ze onvermijdelijk veroordelen tot mislukking.

Door

Deze sensatiezucht werkt uiteindelijk soortgelijke reacties in de hand: ofwel wordt de betrokkene bang en zweert hij nooit te investeren, ofwel wordt hij gedreven door ambitie en investeert hij alles wat hij heeft. Zo blijft de cyclus van overdrijvingen voortduren en ontstaat er een nieuwe golf van nieuws en informatie met dezelfde gepolariseerde toon, die uiteindelijk nieuwe investeerders aan beide zijden schaadt. Om deze cyclus te doorbreken, brengen wij je vandaag enkele tips die je moet weten voor je begint te investeren in cryptocurrencies. Bekijk ze!

1. DYOR (Do your own research)

Momenteel zijn er meer dan 9.000 cryptocurrencies beschikbaar voor de belegger op de markt. Je moet in gedachten houden dat er maar een paar ideaal zullen zijn voor jou, en dat ze niet allemaal goed onderbouwd zijn zoals Bitcoin en Ethereum, bijvoorbeeld.

Zorg er dus voor dat je uitgebreid onderzoek doet: bestudeer elke zaak achter de cryptocurrencies van jouw interesse, verzamel de informatie over de activa en wat hun rol is in de crypto wereld. Hier zijn zelfs de kleine details belangrijk!

2. Bewaak jouw activa

De juiste activa voor je gevonden en geïnvesteerd? Hou je winst en verlies in de gaten! Volg de evolutie van jouw beleggingen en pas jouw positie aan als je dat nodig acht.

Soms loopt het project beter dan verwacht, en soms loopt iets dat veel potentieel had, spaak. Om het moment om in te grijpen niet te missen, is het altijd goed om alert te blijven: het kan zijn dat je jouw crypto-activa moet verkopen en moet kiezen voor een nieuw investeringstraject, of zelfs iets meer moet investeren in het activum. Hoe dan ook, je zult alleen weten wat je moet doen als je ze volgt!

3. Focus op de lange termijn

Het moet gezegd worden: je wordt niet van de ene dag op de andere rijk!

De beste manier om duurzame winst te maken is met geduld en kennis. De intelligente belegger laat zich niet van de wijs brengen door geruchten in de media en berichten die plotselinge winsten laten zien: je moet jouw eigen strategie uitstippelen en een solide basis hebben van waarom je in een bepaald activum belegt.

Daarom is het ook belangrijk om geconsolideerde activa te kiezen. De beste cryptomunten zijn degenen die op de lange termijn een consistent rendement kunnen opleveren.

4. Koop niet alles in één keer

Cryptocurrencies waarderen of depreciëren niet in dezelfde verhouding, elk heeft een ander ritme: maar, ze kunnen allemaal samen depreciëren wanneer er een grotere beweging in BTC gebeurt. Dat gezegd hebbende, blootgesteld worden aan verschillende altcoins tegelijkertijd kan je nog meer schaden.

Bovendien zijn er een aantal manieren om jouw investeringen te beschermen. Een voorbeeld hiervan is DCA (Dollar Cost Averaging). Dit is een strategie waarbij de belegger het totaal te beleggen bedrag verdeeld over periodieke aankopen van een specifiek activum, zoals Bitcoin. Dit kun je gemakkelijk doen op platformen zoals Bitcoin Meester of Bitvavo (lees hier een uitgebreide Bitvavo review)

Waag je niet aan variabele inkomsten zonder een financiële reserve te hebben! Dit is een basiselement van een goed gestructureerd financieel leven

Standaardportret
Bekijk meer van