Vier opties voor het parkeren van je auto in Den Haag

In Den Haag is het vaak druk. En dat betekent ook dat het lastig is om een parkeerplek te vinden. Dit geldt al helemaal als je in de binnenstad wil parkeren. In Den Haag zijn er grofweg vier opties voor het parkeren van jouw auto. Benieuwd hoe je sneller en goedkoper jouw auto kunt parkeren in de stad? Lees dan verder!

Door

Op straat

Parkeren op straat is vaak het meest dichtbij de bestemming. Ook is het vaak een iets duurdere optie. De prijzen verschillen per locatie. Echter geldt over het algemeen: hoe dichter bij het centrum, hoe hoger de prijs. Je vult het kenteken van je auto in bij de parkeerautomaten op straat. Ook geef je aan hoe lang je wilt parkeren. Het is alleen mogelijk om met een betaalpas te betalen. Een parkeerkaart achter de voorruit is dus niet nodig! Vanwege de drukte in de stad is het vaak lastig om een beschikbare parkeerplek op straat te vinden.

Parkeergarages

Parkeren in een parkeergarage in Den Haag is een manier om je auto centraal en relatief goedkoop te parkeren. Zodra je Den Haag binnenkomt, zie je borden met parkeerroutes die je kunt volgen: P-route Centrum-Noord, Centrum-Zuid, Centrum-West en Centraal Station. Langs deze routes vind je verschillende parkeergarages. Echter kan het dan nog voorkomen dat je langere tijd op zoek bent naar een beschikbare parkeerplek. Via een vergelijkingswebsite, zoals GoedkoopParkeren, kun je vooraf een parkeerplek reserveren in  één van de parkeergarages. Je verzekert jezelf dan van een parkeerplek tegen de laagste prijs. Hierdoor bespaar je zowel tijd als geld!

P+R gebieden

Parkeren bij een P+R locatie is de goedkoopste optie! Rondom de stad zijn er zo’n vier P+R locaties, namelijk Hoornwijck, Mariahoeve, Ypenburg en Station Leidschenveen haven.  Daarnaast zijn er drie P+R locaties in de stad, namelijk Station Laan van Nieuw Oost-Indië, World Forum en De Uithof. Bij Scheveningen vind je twee P+R locaties, namelijk Park & Bike Duindigt en Park + Beach.  Nadat je jouw auto hebt geparkeerd tegen een voordelig tarief kun je per openbaar vervoer verder reizen. De kosten voor het openbaar vervoer zijn niet inbegrepen bij de parkeerkosten. Het nadeel van parkeren bij een P+R locatie is dat de reistijd langer is.

 

Standaardportret
Bekijk meer van