4 opties voor het parkeren van je auto in Den Haag

Zelfs als je zelf in Den Haag woont, zul je nog vaak problemen hebben met het parkeren van je auto. Dit is al helemaal het geval in de binnenstad, waar het eigenlijk altijd druk is. Om toch je vierwieler te kunnen parkeren in Den Haag is het verstandig om dit artikel goed door te nemen. Onderstaand vind je namelijk vier opties die je eventueel zou kunnen gebruiken. Of je nu in Den Haag woont of naar de stad gaat voor een dagje uit, je auto parkeren kan op de onderstaande manieren!

Door

Op straat

Het is een iets duurdere optie, maar soms wel de handigste. De prijzen kunnen per locatie verschillen, maar over het algemeen geldt: hoe dichter bij het centrum, hoe hoger de prijs. Je vult het kenteken van je auto in bij de parkeerautomaten op straat. Hierna geef je aan hoe lang je wilt parkeren en betaal je met pin of creditcard. Een parkeerkaart achter de voorruit is dus niet nodig! Een andere manier om op straat te parkeren is via een app, wat ook zeker handig kan zijn. Weet wel dat parkeren op straat lastig kan zijn in Den Haag doordat veel parkeerplekken vaak al gebruikt worden.

Parkeergarages

Parkeren in een parkeergarage in Den Haag is een manier om je auto centraal en relatief goedkoop te parkeren. Zodra je Den Haag binnenkomt, zie je borden met parkeerroutes die je kunt volgen: P-route Centrum-Noord, Centrum-Zuid, Centrum-West en Centraal Station. Langs deze routes vind je meerdere parkeergarages. Desondanks is het beter om voordat je naar Den Haag gaat alvast wat plannen te maken om te bepalen waar je je auto gaat neerzetten. Op het internet vind je dan ook handige overzichten van parkeergarages in deze stad. Eventueel kun je via Goedkoopparkeren zelfs alvast een plaats reserveren in één van de parkeergarages zodat je zeker weet dat je je auto kunt parkeren in Den Haag.

P+R gebieden

Een slimme manier om geld te besparen en files te vermijden, is door je auto te parkeren op een P+R-terrein in Den Haag. Deze Park and Ride plekken vind je in de buurt van het openbaar vervoer, waar je goedkoop of gratis verder kunt reizen. Je parkeert je auto dan dus wel ver van de binnenstad, maar vervolgens kun je het OV gebruiken om alsnog snel in het centrum van Den Haag te komen. Dit doe je dus op een goedkope wijze aangezien het parkeren van je auto op een P+R plek niet veel geld kost!

Mobypark

Een hele makkelijke manier om je auto in Den Haag te parkeren, voor een dagdeel, een week of zelfs voor meerdere maanden, is via Mobypark. Het werkt net als Airbnb: je huurt een parkeerplaats van iemand anders. Een parkeerplaats reserveren op deze manier gaat over het algemeen heel gemakkelijk en snel. Op de website vul je het adres en de aankomst- & vertrektijden in. Kies een parkeerplaats en reserveer, zo simpel is het om zo te parkeren in Den Haag!

 

Standaardportret
Bekijk meer van