4 belangrijke factoren voor een succesvol zakelijk evenement

Ben je van plan om met je bedrijf een zakelijk evenement te organiseren? Dan is het een mooie uitdaging om daar een succes van te maken. Wat een zakelijk evenement succesvol maakt is natuurlijk niet altijd helemaal te voorspellen, maar we bespreken hier vier belangrijke factoren die zeker kunnen bijdragen aan een succesvol zakelijk evenement.

Door

Locatie

De locatie van je evenement is meer dan alleen de setting. Bereikbaarheid en reistijd speelt namelijk ook een rol in het succes van je evenement. Je wil jouw genodigden wel verleiden om ook daadwerkelijk te komen. Kies je een locatie die bijvoorbeeld slecht bereikbaar is met het openbaar vervoer of voor de meeste mensen voor een te grote reistijd zorgt, dan kan dat ten koste gaan van het succes van je evenement. Voor een zakelijk evenement in de Randstad is Den Haag bijvoorbeeld een mooie, centrale locatie. Klink op de link om de opties voor zaalverhuur in Den Haag te bekijken.

De juiste capaciteit

Je evenementlocatie moet qua capaciteit afgestemd zijn op het aantal verwachte bezoekers van je zakelijke evenement. Het heeft geen zin om te pochen met een enorme locatie als je de ruimte bij lange niet gevuld krijgt, omdat het er dan op lijkt dat je evenement geen succes is. Anderzijds moet je wel iedereen comfortabel kunnen ontvangen, waardoor je beter congreslocaties kunt kiezen die net iets te groot zijn dan locaties die net iets te klein zijn.

Planning

Als je wilt dat er zo veel mogelijk mensen naar jouw zakelijke evenement komen, moet je je evenement goed plannen. Dat wil zeggen dat je ruim op tijd moet zijn met versturen van de uitnodigingen, zodat je er meer van op aan kunt dat mensen er nog ruimte voor hebben in hun agenda. Vermijd ook data in schoolvakanties, omdat de kans bestaat dat er dan veel mensen vrij zijn en dus niet zullen komen.

zakelijk evenement.

Programma

Natuurlijk is de inhoud een grote factor in het succes van je zakelijke evenement. Je wil meerwaarde bieden aan je gasten. Dat doe je niet door het hele programma te besteden aan het promoten van je bedrijf. Bezoekers moeten er ook wat aan hebben, er iets van kunnen opsteken dat voor hen interessant en van waarde is. Geef wel ‘vlees’ aan je programma door het niet te kort te maken, anders is het voor genodigden wellicht niet de reistijd waard.

Veel succes gewenst met het organiseren van je eigen zakelijke evenement! Als je rekening houdt met bovenstaande zaken, is de kans op succes zeker aanwezig.

Standaardportret
Bekijk meer van