3 tips waarmee je je wifiverbinding kunt verbeteren

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder internet. We hebben het nodig voor het werk of voor school, maar ook voor onze entertainment. Zonder een sterke wifi-connectie wordt het bijvoorbeeld erg lastig om je favoriete serie op Netflix te kijken, terwijl je dan ook geen Facebook of Instagram kunt checken. Je draadloos internet moet dus goed zijn, maar dat is niet altijd het geval. Toch kun je het met de onderstaande tips beter maken.

Door

 

Ander wifi-kanaal

Als je door middel van een speedtest er achter bent gekomen dat je wifi niet al te goed is, dan zou je onder meer ervoor kunnen kiezen om een ander wifi-kanaal te gebruiken. Dit kan namelijk een groter internetbereik opleveren. Je gebruikt deze tip door je router te herstarten. Deze zal dan zelf het beste kanaal uitkiezen, wat 1, 6 of 11 zal zijn. Desondanks kun je zelf ook een kanaal kiezen. Hiervoor zijn verscheidene apps zoals de Wifi Analyzer app voor Android telefoons, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties die je kunt gebruiken.

Wifi powerline adapters

Ook zou je wifi powerline adapters kunnen plaatsen in je huis. Deze plaats je in stopcontacten waardoor je overal in huis internet hebt. Dit is met name handig als je geen kabel kunt trekken voor een access point. Met deze handige apparaatjes kun je dus alsnog het internet verspreiden. Eén adapter moet gestopt worden in het stopcontact naast je modem. De andere plaats je op de plek waar je wifi wilt. Zo connect je dus eigenlijk de twee wifi powerline adapters wat een internetsignaal oplevert.

Access point

De access points worden al genoemd bij de wifi powerline adapters. Dit zijn tevens handige apparaten die je kunt installeren voor een goede wifiverbinding. Een access point werkt in principe samen met je modem waardoor het internetbereik vergroot wordt. Als je gebruik wilt maken van dergelijke toegangspunten dan moet je hiervoor wel een kabel trekken, wat natuurlijk niet altijd mogelijk is. Je kunt de access point eigenlijk zien als een tweede modem waarmee je ook kunt verbinden. Dit levert extra bereik op waarbij de snelheid alsnog hoog is.

Standaardportret
Bekijk meer van