Veteranendag in Den Haag: defilé, vaandels en concert

Het Malieveld, waar onlangs Anouk nog trouwde, is zaterdag het domein van de krijgsmacht in het kader van Nederlandse Veteranendag.

Door

Na twee jaar ‘coronapauze’ is het evenement weer terug. De hele dag zijn er activiteiten en concerten. Het slotconcert (16.00 uur) wordt gegeven door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en Alain Clark. Op pontons in de Hofvijver (11.20 uur) vindt een besloten vaandelceremonie plaats, waarbij zestien eenheden een lint (‘cravate’) aan hun vaandel krijgen.

Vanaf 13.30 uur is er het bekende defilé door de binnenstad, dat op de Kneuterdijk wordt afgenomen door koning Willem-Alexander. Ongeveer 3500 militairen lopen mee. Tijdens deze parade is er een ‘fly-past’ van verschillende toestellen van de luchtmacht.

Afsluitingen voor Veteranendag

De route van het defilé (samengevat: Malieveld, Voorhout, Kneuterdijk, Hofweg, Kalvermarkt, Herengracht) en vele omliggende straten zijn tot uiterlijk 16.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Parkeergarages in het gebied zijn niet bereikbaar. De tramlijnen 1, 9, 15,16 en 17 en de buslijnen 20, 22, 24 en 28 worden omgeleid.

Meer informatie: www.veteranendag.nl en www.denhaag.nl/bereikbaarheid

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van