Werkzaamheden Statenlaan: nieuwe routes lijn 21 en 28

De buslijnen 21 en 28 rijden vanaf maandag 22 augustus een andere route door het Statenkwartier. De oorzaak is langdurig werk op de Statenlaan. Ook hervat de HTM op die dag de jaardienst.

Door

Lijn 21 (Vrederust – Scheveningen) rijdt daarom voorlopig vanaf de Stadhouderslaan, via de Eisenhowerlaan en de Prins Mauritslaan naar de Frederik Hendriklaan en verder richting Scheveningen. De haltes Statenplein en Frederik Hendriklaan komen te vervallen. Er komt een vervangende stop bij het World Forum. Volgens de HTM duurt de omleiding voor lijn 21 tot en met eind april 2023.

Lijn 28 (Voorburg – Zuiderstrand) rijdt tot en met eind december een andere route. Vanaf de Eisenhowerlaan rijdt deze bus via de Stadhouderslaan, de President Kennedylaan en de Houtrustweg naar de eindhalte Norfolk aan het Zuiderstrand. De haltes Statenlaan, Statenplein en Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier en de halte Douzastraat in het Geuzenkwartier vervallen voor de rest van dit jaar. Er komen vervangende stops bij het Kunstmuseum en op de hoek van de President Kennedylaan en de Houtrustweg.

Nieuwe trams op Statenlaan

De bussen rijden om, omdat de gemeente bezig is met een ingrijpende herinrichting van de Statenlaan. De rails en haltes van tramlijn 17 worden hier geschikt gemaakt voor nieuwe, brede trams. Deze moeten vanaf april 2023 door het Statenkwartier gaan rijden.

De HTM wil de oude roodbeige trams spoedig vervangen, omdat deze het einde van hun levensduur naderen en omdat ze niet toegankelijk zijn voor mindervaliden. Als de route van 17 in het Statenkwartier klaar is, resten de HTM alleen nog aanpassingen op de trajecten van trams 6 en 12. Volgens de gemeentelijke planning volgen de eerste schetsen voor deze lijnen later dit jaar.

Jaardienst

De HTM hervat maandag 22 augustus de jaardienst. Dat betekent dat de frequenties en vertrektijden van alle bussen en trams wijzigen. Tram 2K (Kraayenstein – CS) en tram 34 (Den Haag De Savornin Lohmanplein – Zoetermeer Lansingerland) gaan weer rijden. Bus 23 rijdt vanaf de hervatte jaardienst tussen Scheveningen Noord en het Colijnplein. Het traject Colijnplein – Kijkduin vervalt dan. Bus 22 en 29 rijden een omleiding bij de Jan van Beersstraat, waar opnieuw moet worden geasfalteerd.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van