Week lang geen treinverkeer tussen Den Haag en Utrecht

Er rijden deze week (tot en met maandag 6 augustus) geen rechtstreekse treinen tussen Den Haag en Utrecht. Dat heeft maken met onderhoud aan het spoor rond Gouda.

Door

Als gevolg van omvangrijke spoorwerkzaamheden rondom Gouda is er deze week geen treinverkeer tussen Den Haag en Utrecht mogelijk. De rechtstreekse verbinding ligt er tot en met maandag 6 augustus uit. ProRail vernieuwt deze week rondom Gouda driekwart van het spoornet, waaronder achttien wissels.

‘Dit is om te zorgen dat de trajecten van Utrecht via Gouda en Den Haag betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijven voor reizigers- en goederenvervoer’, aldus de spoorwegbeheerder.

ProRail benadrukt dat over de periode van de werkzaamheden goed is nagedacht. ‘Werkzaamheden worden zoveel mogelijk uitgevoerd op tijdstippen dat er minder reizigers zijn: ’s nachts, in het weekend of zoals nu in de vakantie.’

Ook tussen Rotterdam en Utrecht rijden tot en met 6 augustus geen treinen.

Geen rechtstreeks treinverkeer, omreizen via Leiden

Treinreizigers tussen Den Haag en Utrecht kunnen deze week het beste omreizen via Leiden Centraal of Schiphol Airport. Voor de mensen die naar Gouda en Woerden willen, zet de NS bussen in. Deze vertrekken vanaf het Anna van Buerenplein. De extra reistijd bedraagt in beide gevallen zo’n half uur.

Kijk voor meer reisinformatie op de website van de NS.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van