Vakbond kondigt staking aan: geen streekbussen op 16 september

Werknemers in het streekvervoer leggen op vrijdag 16 september in heel Nederland het werk neer. Vakbond FNV kondigde deze staking aan.

Door

In aanloop naar de landelijke actie organiseert de bond ook een aantal regionale stakingen. Op dinsdag 6 september is de provincie Zuid-Holland aan de beurt. Er rijden die dag ook geen streekbussen in en rond Den Haag.

Inzet van de staking is een betere cao. Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer, legt uit: “De sector moet aantrekkelijker worden, zodat nieuw personeel kan worden aangetrokken. Op dit moment is er veel verloop, met personeelstekorten als gevolg. Daardoor stijgt de werkdruk en daarmee ook het ziekteverzuim.” De buschauffeurs willen dat er meer personeel bij komt, zodat de werkdruk omlaag kan.

De vakbondsbestuurder begrijpt dat de twee stakingen voor overlast voor het publiek zorgen. “Dat de leden toch staken, laat zien hoe hoog de nood is,” aldus Van Der Gaag. De nieuwe acties in het streekvervoer zijn het vervolg op de estafettestakingen van vóór de zomer.

Streekbussen EBS

Het streekvervoer in en rond Den Haag wordt hoofdzakelijk verzorgd door EBS. Deze van oorsprong Israëlische vervoerder rijdt onder meer lijndiensten tussen het Centraal Station en Wassenaar, tussen Leyenburg en het Westland en tussen de Haagse binnenstad en Delft. Arriva rijdt ook een aantal ritten in de Haagse regio.

Meer informatie op de website van EBS.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van