Update: Koningstunnel gaat vandaag al open

Aan de ruim zes maanden durende sluiting van de Koningstunnel komt vandaag een einde. Het verkeer kan vanaf nu weer gebruikmaken van de tunnel die de Lekstraat verbindt met de Koningskade.

Door

De Koningstunnel zou eigenlijk maandagochtend om 6.00 uur open gaan, maar de gemeente heeft besloten om de Koningstunnel vandaag (zaterdag) al te openen voor het verkeer. ‘Wij hebben na de feestelijke opening op vrijdag voor de laatste keer getest. De tunnel is klaar voor gebruik en daarom wachten wij niet langer,’ aldus de woordvoerder van wethouder Robert van Asten (D66, verkeer)

De tunnel was sinds maart dicht omdat hij niet meer voldeed aan de aangescherpte veiligheidseisen. Zo zijn alle installaties (verlichting, ventilatie, vuilwaterpompen, camera’s en noodtelefoons) vernieuwd. Ook zijn er bij de ingangen van de 750 meter lange tunnel slagbomen aangebracht. De renovatie kost de gemeente ongeveer 25 miljoen euro.

Wethouder Richard de Mos (Groep de Mos, Buitenruimte): “De veiligheid is nu weer helemaal gewaarborgd. De tunnel kan er voor lange tijd tegenaan.”

 

 

20.000 automobilisten

De afsluiting had ingrijpende gevolgen voor het verkeer in de binnenstad. Zo moeten dagelijks zo’n twintigduizend automobilisten een alternatief zoeken. Ook de buslijnen 20 en 29 maken gebruik van een omleidingsroute, waardoor de reistijd op deze lijnen toenam.

Wilt u meer weten over de krant Den Haag Centraal? Kijk hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Wilt u meer video’s zien? Neem dan een kijkje op ons YouTube-account.

Standaardportret
Bekijk meer van