Tramtunnel groot deel zomervakantie dicht

Tramreizigers in het centrum krijgen in de zomervakantie te maken met omleidingen. Vanwege werkzaamheden rijden de lijnen 2, 3, 4 en 6 van zaterdag 17 juli tot en met zondag 15 augustus niet door de tramtunnel.

Door

De HTM gaat de sporen tussen het tramplatform bij het Centraal Station (CS) en de tramtunnel vernieuwen. Ook gaat de vervoerder het viaduct over de Rijnstraat verstevigen. Als gevolg hiervan gaat de tramtunnel vier weken dicht en stoppen de lijnen 2, 3, 4, en 6 niet bij de haltes Grote Markt en Spui. Voor de lijnen 2 en 6 vervallen ook de haltes Ternoot en Oostinje.

Tramtunnel helemaal dicht

In deze periode worden de lijnen 2, 3, 4 en 6 opgeknipt in twee delen. Aan de zuidkant rijden deze trams de eigen route tot aan de halte Brouwersgracht. In plaats van door de tramtunnel rijden de lijnen door de binnenstad (via de Gravenstraat, de Hofweg en de Kalvermarkt) naar de halte van het Centraal Station in de Rijnstraat. Dit is tijdelijk het eindpunt. Aan de noordkant van de stad rijden de lijnen niet verder dan station Laan van NOI.

De HTM zet tussen het Centraal Station en Laan van NOI een vervangende bus (lijn 62) in, deze stopt bij de haltes Ternoot en Oostinje. Reizigers tussen CS en Laan van NOI kunnen ook gebruikmaken van de Erasmuslijn (Randstadrail) of de NS-treinen.

Meer informatie over de omleidingsroutes en overstapmogelijkheden: www.htm.nl/nieuws

De redactie van Den Haag Centraal biedt u dit artikel uit de krant van 24 juni 2021 gratis aan. Meer lezen? Koop dan iedere donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 eu

Standaardportret
Bekijk meer van