Route lijn 1 wordt ingekort

In verband met de werkzaamheden op de Scheveningseweg rijdt lijn 1 vanaf 26 augustus niet tussen het centrum en het Zwarte Pad. De HTM zet bussen in.

Door

Lijn 1 rijdt vanaf maandag 27 augustus niet meer tussen de binnenstad en het Zwarte Pad. Als gevolg van de werkzaamheden aan de sporen en de halten op de Scheveningseweg vervalt een aanzienlijk deel van de route.

Tijdens de werkzaamheden rijdt lijn 1 vanaf het beginpunt in Delft Tanthof de gebruikelijke route tot en met halte Centrum. Vervolgens rijdt de tram via de Hofweg en de Gravenstraat naar de Grote Kerk. Daar is een tijdelijk begin- en eindpunt. Op het Kerkplein keert lijn 1, om vervolgens dezelfde route terug naar het Delftse Abtswoudsepark te rijden. Alle halten tussen Kneuterdijk en Scheveningen Noorderstrand komen te vervallen.

Bussen in plaats van lijn 1

De HTM zet vervangende buslijnen in. Bus 61 rijdt zeven dagen per week tussen het Centraal Station (CS) en Scheveningen Noorderstrand. Deze bus maakt niet helemaal gebruik van dezelfde route als lijn 1. In plaats van over de Scheveningseweg rijdt lijn 61 via het Gemeentemuseum, het World Forum, de Statenlaan en de Westduinweg naar de badplaats.

Op doordeweekse dagen zet de HTM ook een extra spitslijn in. Deze lijn 31 rijdt tussen CS en het Vredespaleis en volgt wél precies de route van tram 1.

Bus 61 en 31 vertrekken beide vanaf het busplatform van het Centraal Station. De overstaphalte van tram 1 op de vervangende buslijnen is Centrum. Hoelang deze wijzigingen in de dienstregeling exact gaan duren, is nog niet bekend. Dit hangt af van het verloop van de werkzaamheden op de Scheveningseweg.

Standaardportret
Bekijk meer van