Maandagochtend 18 maart korte ov-staking in Den Haag

Er rijden maandagochtend (18 maart) van 06.00 uur tot 07.06 uur geen bussen en trams in Den Haag. Medewerkers van de HTM leggen dan het werk stil.

Door

Deze korte staking is onderdeel van een landelijke actiedag voor een goed pensioen. De vakbonden FNV, CNV en VCP willen dat de AOW-leeftijd op 66 jaar blijft. De ov-staking duurt daarom symbolisch 66 minuten.

Het gevolg is dat maandagochtend de HTM-bussen en trams pas vanaf 07.06 uur de remise verlaten. ‘Daarna wordt de dienstregeling opgestart en duurt het enige tijd, afhankelijk van de lijn, voordat bussen en trams weer volgens dienstregeling rijden. De ochtendspits zal hierdoor ontregeld zijn,’ meldt de vervoerder op zijn website.

Naar verwachting rijden de meeste lijnen rond 08.30 uur weer volgens dienstregeling. Hoewel de ov-staking formeel om 06.00 uur start, vervallen ook de paar ritten die vóór die tijd gepland zijn.

 

De ochtendspits zal maandag ontregeld zijn.
HTM

 

‘Hoewel HTM het vervelend vindt dat onze reizigers last hebben van deze actie, staan wij begripvol tegenover de zorgen die er zijn over de pensioenleeftijd voor mensen met relatief zwaardere beroepen. Daarom hebben we besloten onze medewerking te verlenen aan collega’s die aan deze werkonderbreking deel willen nemen,’ verklaart de Haagse vervoerder online.

Trein

Ook het spoorwegpersoneel legt maandagochtend het werk tot 07.06 uur stil. Dat betekent dat er in de vroege ochtendspits geen treinen van en naar de Haagse stations rijden.

NS-directeur Roger van Boxtel: “De bonden willen de treinen 66 minuten later laten starten. Dat werkt bij ons in de hele dienstregeling door. Dat betekent dat we de hele dag moeite zullen hebben om treinen op tijd te laten rijden. Dat vind ik jammer, want we bieden graag de beste treinreis.”

Meer informatie: www.htm.nl en www.ns.nl

Standaardportret
Bekijk meer van