Lijn 23 weer naar Kijkduin

Bus 23 rijdt vanaf zaterdag 4 mei in de weekenden weer naar Kijkduin. Op zaterdag en zondag verschuift het eindpunt tussen 09.00 uur en 20.00 uur van het De Savornin Lohmanplein naar het Deltaplein.

Door

‘Ringlijn’ 23 rijdt nu van Scheveningen via Voorburg, Rijswijk en Leyenburg naar het De Savornin Lohmanplein. Tot begin dit jaar reed de bus daarna door naar Kijkduin. Vanwege tegenvallende reizigersaantallen kortte de HTM de route van lijn 23 echter in.

Dat leidde tot een storm van kritiek, vooral van bewoners uit Bohemen en de zuidwestelijke wijken. Zij zouden de rechtstreekse ov-verbinding naar de badplaats (die flink verbouwd wordt) verliezen. De vervoerder heeft daarop besloten lijn 23 in de zomermaanden in de weekenden door te laten rijden naar Kijkduin.

Dat betekent dat de bus vanaf 4 mei op zaterdag en zondag weer zal stoppen bij de haltes Hoefbladlaan, Lobelialaan, Aronskelkweg, Muurbloemweg, Kijkduinsestraat en Kijkduin Strand.

Tussen 20 juli en 2 september – in de zomervakantie – rijdt de bus ook doordeweeks door naar Kijkduin. Of lijn 23 in de dienstregeling van 2020 weer dagelijks naar Kijkduin zal rijden, is nu nog niet bekend.

 

Standaardportret
Bekijk meer van