Lijn 1 in maart weer naar Scheveningen

Lijn 1 rijdt vanaf maandag 8 maart weer de volledige route tussen Delft Tanthof en het Zwarte Pad in Scheveningen.

Door

De werkzaamheden aan de sporen op de Gevers Deynootweg en de Jurriaan Kokstraat in Scheveningen en de Alexanderstraat en de Parkstraat in het centrum zijn dan afgerond. Sinds augustus 2020 werken de gemeente en de HTM op deze plekken aan het vervangen van de tramrails en -haltes. Dit is nodig omdat het vervoersbedrijf uiterlijk in 2026 nieuwe, veel bredere trams wil inzetten op lijn 1. Het spoor aan de Scheveningseweg is al in 2018 vernieuwd. Nu is de rest van het traject in Scheveningen en het centrum aan de beurt.

Lijn 1 bij de Grote Kerk

Het gevolg van deze werkzaamheden is dat lijn 1 sinds augustus vorig jaar niet rijdt tussen de binnenstad en Scheveningen. Er is een tijdelijk begin- en eindpunt bij de Grote Kerk en alle haltes tussen de Kneuterdijk en het Zwarte Pad, waar het reguliere eindpunt van lijn 1 ligt, zijn tijdelijk opgeheven.

De HTM rijdt nu met een vervangende bus, lijn 31, tussen het Centraal Station en Scheveningen. Als per 8 maart lijn 1 weer de hele eigen route gaat rijden, komt deze vervangende buslijn te vervallen.

Bussen

Het werk aan de Alexanderstraat en de Willemsparkbrug (de kruising met de Mauritskade) heeft ook invloed op de dienstregeling van de buslijnenregeling van de HTM. De buslijnen 22, 24 en 28 rijden nu een andere route door de binnenstad waardoor de haltes Kneuterdijk en Mauritskade vervallen. Vanaf 8 maart wordt de originele route van deze bussen weer hersteld. De tijdelijk opgeheven haltes zijn dan ook weer in gebruik.

[Dit artikel is bijgewerkt op vrijdag 26 februari om 12:25 uur.]

Wilt u meer Haags nieuws lezen?  Klik hier voor de verkooppunten van Den Haag Centraal. Als gevolg van de corona-maatregelen zijn niet alle verkooppunten geopend. Wilt u een exemplaar van de krant van 18 februari ontvangen? Mail dan naar info@denhaagcentraal.net. Kijk hier voor een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. 

 

Standaardportret
Bekijk meer van