HTM schrapt ritten wegens coronacrisis

De HTM past vanaf maandag 16 maart de dienstregeling tijdelijk aan vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Door

De vervoerder gaat ritten schrappen omdat er minder reizigers worden verwacht. Verder wil de HTM blijven beschikken over voldoende personeel. ‘Helaas is het vanwege de omstandigheden niet te voorkomen dat bus- of tramritten op de dag zelf komen te vervallen,’ aldus het vervoerbedrijf in een verklaring.

Vanaf aanstaande maandag gaat de dienstregeling van alle bussen en van de trams 1, 6, 12 en 16 op de schop. Alle extra spitsritten komen te vervallen en de frequentie op werkdagen daalt naar vier keer per uur. In het weekend rijden deze lijnen drie keer per uur. Verder rijden de spitsbussen 27 en 29 en de nachtlijnen voorlopig helemaal niet meer.

Vanaf zaterdag 21 maart snijdt de HTM ook in de dienstregeling van de overige trams. Lijn 2, 3, 4, 9, 11, 12, 15, 17 en 19 rijden dan nog maar vier keer per uur. Ook op deze lijnen komen de extra spitstrams te vervallen.

HTM wil besmettingen voorkomen

‘Om de zorgen bij onze reizigers en medewerkers over mogelijke besmetting te beperken, blijft de voorste instapdeur voor alle bussen en trams 1, 6, 12 en 16 voorlopig gesloten,’ meldt de HTM verder. Het vervoerbedrijf vraagt reizigers om via de andere deuren bus of tram in te stappen.

Eerder deze week werd bekend dat een buschauffeur van de HTM besmet is met het coronavirus. Hij zit momenteel thuis in quarantaine. Het leven in Den Haag ligt voor een groot deel plat door de corona-maatregelen van het kabinet. Theaters en musea zijn dicht en (sport)evenementen worden afgelast.

[Dit bericht is bijgewerkt op 16 maart om 09:00 uur]

Meer informatie op de website van de HTM.

Standaardportret
Bekijk meer van