HTM schrapt nóg meer ritten: maximaal drie trams per uur

De HTM gaat vanaf maandag 23 maart dieper snijden in de dienstregeling omdat er door de coronacrisis veel minder mensen met het openbaar vervoer reizen.

Door

Sinds het begin van deze week rijden er al minder bussen en trams in Den Haag, maar per 23 maart schrapt de HTM nóg meer ritten. Zo rijden er straks op alle tramlijnen op werkdagen tot 19.00 uur drie trams per uur. In de avonduren en in het weekend slechts twee ritten per uur.

De bussen van de HTM rijden alle dagen nog maar twee keer per uur. Verder vervallen de spitslijnen 27 en 29 geheel, stopt lijn 28 niet meer bij de halte Zuiderstrand en maakt lijn 24 geen gebruik meer van de halte Westduin.

‘Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen die afhankelijk is van tram of bus de komende periode kan blijven rekenen op een betrouwbare dienstregeling. Daarnaast willen wij onze collega’s in deze bijzondere omstandigheden gezond en fit houden,’ aldus het vervoerbedrijf in een verklaring.

‘Met de verdere aanpassing van onze dienstregeling bieden we nog steeds voldoende capaciteit om iedereen naar de plek van bestemming te brengen met voldoende afstand van elkaar. Daarnaast vinden wij het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de inzet van onze medewerkers.’

Andere corona-maatregel HTM

Een andere corona-maatregel van de HTM is dat de voorste deuren van alle bussen en van de tramlijnen 1, 6, 12 en 16 gesloten blijven. ‘Zo willen wij de zorgen bij onze reizigers en medewerkers over mogelijke besmetting te beperken’, aldus het vervoersbedrijf.

Meer informatie: www.htm.nl

DHC-redacteur en columnist Casper Postmaa schrijft, zolang de corona-crisis duurt, een dagelijkse blog over het leven in Den Haag dat steeds meer in de ban raakt van de pandemie.

Standaardportret
Bekijk meer van