Dooiaanval in aantocht: HTM wil maandag normale dienstregeling rijden

De HTM verwacht dat de Haagse trams en bussen vanaf maandag 15 februari weer volgens de normale dienstregeling gaan rijden.

Door

Door de winterse omstandigheden sneed de HTM eerder deze week in het aantal ritten. Zo zijn de extra spitsdiensten geschrapt. Ook zijn er bepaalde routes die niet gereden worden, bijvoorbeeld het gedeelte van buslijn 28 tussen Voorburg Station en het Centraal Station.

Omdat de weersverwachting laat zien dat er maandag 15 februari een dooiaanval plaatsheeft, wil de HTM vanaf die dag terug naar de normale dienstregeling. Dat betekent dat de spitsritten op tram 34 (Den Haag De Savornin Lohmanplein – Zoetermeer) en bus 29 (Benoordenhout – Rijswijk Station) weer vertrekken. Ook buslijn 28 gaat weer de volledige route tussen Voorburg en het Zuiderstrandtheater rijden.

HTM blijft met pekeltram rijden

De HTM blijft ook ná maandag pekeltrams inzetten. Deze gele voertuigen zijn speciaal omgebouwde, oude reizigerstrams om pekel (een mengsel van water en zout) over de rails te strooien. Dit zorgt ervoor dat de trams ook met sneeuw en ijzel gewoon kunnen rijden. Omdat de dooi naar verwachting gepaard zal gaan met sneeuw en ijzel, blijven de pekeltrams voorlopig nog door de stad rijden. Ook voorkomen deze trams dat de bovenleiding bevriest.

Meer informatie: www.htm.nl

Wilt u weten hoe het eraan toe gaat in een pekeltram? DHC reed deze week mee met voertuig 3044. De reportage leest u in de papieren editie. Klik hier voor de verkooppunten. Als gevolg van de corona-maatregelen zijn niet alle verkooppunten geopend. Wilt u een exemplaar van de krant van 11 februari ontvangen? Mail dan naar info@denhaagcentraal.net. Kijk hier voor een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. 

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van