Bus 22 rijdt weer eigen route door Scheveningen

Aan de maandenlange omleiding van lijn 22 door Scheveningen is een einde gekomen. Deze bus rijdt vanaf nu weer de eigen route door de badplaats.

Door

De werkzaamheden in de Jurriaan Kokstraat en omgeving werden vorige week afgerond. Sinds augustus 2020 werkten de gemeente en de HTM op en rond deze Scheveningse straat aan het vervangen van de tramrails en het herinrichten van de openbare ruimte. Dit is nodig omdat de HTM uiterlijk in 2026 nieuwe, veel bredere trams wil inzetten op lijn 1. Deze tram rijdt door de Jurriaan Kokstraat.

Omleiding bus 22

Het werk had ook gevolgen voor bus 22 (Duindorp-Rijswijk). Al sinds de zomer vorig jaar kon lijn 22 niet de gebruikelijke route tussen de Scheveningseweg en het Kurhaus rijden. In plaats van door de Jurriaan Kokstraat en de Gevers Deynootweg reed lijn 22 tijdelijk vanaf de Scheveningseweg via de Kanaalweg, de Nieuwe Duinweg en de Bashuisweg (route lijn 21) naar het Kurhaus. Dat werd maandag 26 april teruggedraaid. Lijn 22 neemt nu de in augustus vervallen haltes weer in gebruik. Dit zijn Badhuiskade, Keizerstraat, Scheveningse Slag/Beelden aan Zee en Kurhausweg.

Lijn 1 rijdt al sinds begin maart weer door de Jurriaan Kokstraat. Maar omdat het werk aan de openbare ruimte meer tijd in beslag neemt dan die aan de tramrails, duurde de omleiding voor bus 22 langer.

Meer informatie: www.htm.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Overweeg een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

Standaardportret
Bekijk meer van