Bruno Bruins terug naar HTM

Oud-minister Bruno Bruins wordt tijdelijk directeur van het vervoerbedrijf HTM. Hij vervangt de ernstig zieke Jaap Bierman.

Door

Dat heeft de HTM dinsdag bekendgemaakt. Bruno Bruins treedt op maandag 28 september aan in het HTM-kantoor boven Den Haag CS. De aandeelhouders van het bedrijf, de gemeente en de metropoolregio, hebben hem voorgedragen.

In een eerste reactie zegt Bruins de aanleiding van zijn komst ‘heel vervelend’ te vinden. Tegelijk vindt hij het ‘eervol’ om bij de HTM aan de slag te gaan. “Ik heb er eind jaren negentig erg prettig gewerkt (als hoofd personeelszaken, red.) en ik ga nu graag weer aan de slag met het openbaar vervoer. De sector heeft het moeilijk en de HTM ook. Er zit door corona een gat in de exploitatie dat we hopelijk met de steun van het rijk kunnen dichten. Tegelijk zie ik een bedrijf met hoge klantwaarderingscijfers. Dat is een prestatie van alle medewerkers.”

Bruno Bruins verkeerswethouder

Bruno Bruins, die in Scheveningen woont, is vele jaren voor de VVD actief geweest in de gemeentepolitiek. Van 2000 tot 2006 was hij wethouder van onder meer verkeer en vervoer. Later leidde hij streekvervoerder Connexxion. In 2017 werd hij minister voor Medische Zorg en Sport in het kabinet-Rutte III. Eerder dit jaar legde hij zijn functie neer wegens oververmoeidheid.

De vervanging van Bierman is in principe tijdelijk. Bruins: “Als Jaap hersteld is, trek ik aan mijn stutten.”

Meer informatie: www.htm.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan iedere donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van