Betaald parkeren in Duinoord wordt uitgebreid

Wie zijn auto parkeert in Duinoord, moet vanaf 1 juli ook ’s middags parkeergeld betalen. De wijk krijgt dan hetzelfde parkeerregime als het Staten- en Geuzenkwartier.

Door

Dit heeft de gemeente bekendgemaakt. Nu geldt betaald parkeren alleen in de avond, tussen 18.00 en 24.00 uur. Voortaan zal de automobilist in Duinoord vanaf 13.00 uur geld in de parkeerautomaat moeten gooien.

Eind vorig jaar heeft de gemeente op informatieavonden in Zorgvliet, Duinoord en het Regentessekwartier onder bewoners gepeild hoe zij tegenover een uitbreiding van het betaald parkeren staan. In het huidige vergunninggebied Duinoord-Regentessekwartier bleken de meningen behoorlijk verdeeld.

In Duinoord oordelen bewoners overwegend positief of neutraal over een verruiming van de betaaltijden. De meerderheid in het Regentessekwartier wil daar echter niks van weten.

Om die reden breekt wethouder Robert van Asten (D66, mobiliteit) het vergunninggebied op in tweeën, met het water van de Conradkade als grens. Duinoord voegt zich bij het Staten- en Geuzenkwartier, waar al betaald parkeren vanaf 13.00 uur geldt.

Betaald parkeren monitoren

Het Regentessekwartier, op zijn beurt, sluit zich aan bij de Bomenbuurt, waardoor de parkeertijden ongewijzigd blijven. De wethouder verwacht dat de maatregel in Duinoord beperkte invloed zal hebben op de parkeerdruk in het Regentessekwartier en de Bomenbuurt, gezien de logische begrenzing die de Conradkade en de Laan van Meerdervoort vormen. Niettemin gaat de gemeente de parkeerdruk in deze wijken monitoren.

Standaardportret
Bekijk meer van