137 miljoen euro voor betere bereikbaarheid Binckhorst

Een vrije busbaan op de Binckhorstlaan, betere fietsvoorzieningen over de hele Binckhorst en een onderzoek naar een snelle lightrailverbinding: het Rijk en de regionale overheden investeren de komende jaren 137 miljoen euro in een betere bereikbaarheid van het gebied.

Door

Met dit bedrag kan het stadsbestuur snel beginnen met het verbeteren van de bereikbaarheid in de Binckhorst, een gebied waar de komende jaren duizenden woningen bijkomen. Het gaat ook om de ontsluiting van een breder gebied: het Central Innovation District (CID). Dat is een term die de gemeente gebruikt voor de zones tussen en rondom de stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI. Het CID is ‘het economisch hart van Den Haag en de regio’.

Wethouder Robert van Asten (D66, mobiliteit) is enthousiast over de middelen die nu beschikbaar komen. “Dit is goed nieuws. We hebben deze miljoenen in 2019 al beschikbaar. Dat betekent dat wij volgend jaar meteen kunnen investeren.”

Busbaan op Binckhorst

De eerste stap is volgens Van Asten een vrijliggende busbaan op de Binckhorstlaan. “Dit klinkt niet spectaculair, maar het is wél noodzakelijk. Zo kunnen wij goed én snel openbaar vervoer in het gebied garanderen.”

Ook gaat de gemeente een aanzienlijk deel van het bedrag gebruiken voor betere fietsvoorzieningen. “Ruimere fietspaden, stoplichten beter afstemmen op het fietsverkeer, meer fietsbruggen en een ‘velostrada’ langs het spoor in Leidschendam en Rijswijk” legt Van Asten uit.

 

Het is een eerste stap, maar om de echt grote dromen te kunnen realiseren, zijn nog meer miljoenen nodig.
Robert van Asten (verkeerswethouder)

 

Verder komt er een onderzoek naar een nieuwe lightrail-verbinding over de Binckhorst. Deze zomer spraken Van Asten en HTM-directeur Jaap Bierman al de wens uit voor een nieuwe metro-achtige lijn die Scheveningen, het Centraal Station, de Binckhorst, het ADO-stadion en Leidschenveen met elkaar moet verbinden.

Over uiterlijk twee jaar moet bekend worden of deze lijn er ook daadwerkelijk komt. En – als dit het geval is – hoe deze er precies uitziet.

Signaal

Het kabinet, de provincie Zuid-Holland, de metropoolregio (opdrachtgever van het openbaar vervoer in de regio) en de gemeente Den Haag, maken voor het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport afspraken over de investeringen in de bereikbaarheid van nieuwe woon- en werkgebieden.

De nu vrijgemaakte 137 miljoen euro geeft volgens Van Asten een signaal af naar investeerders en projectontwikkelaars. “Wij maken nu duidelijk dat we inzetten op goede fietsvoorzieningen en een goed openbaar vervoer. Dat is voor ons het belangrijkste. Het is dus minder noodzakelijk om peperdure parkeergarages aan te leggen. Dit komt de leefbaarheid van het gebied alleen maar ten goede.”

Het bedrag van 137 miljoen euro is volgens van Asten mooi, maar nog lang niet genoeg. “Het is een eerste stap, maar om de echt grote dromen te kunnen realiseren, zoals een nieuwe tramtunnel (Binckhorst, red.), zijn nog veel meer miljoenen nodig.”

 

Standaardportret
Bekijk meer van