Verdachte van steekincident Grote Marktstraat aangehouden

De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden die ervan wordt verdacht een dag eerder in de Haagse Grote Marktstraat drie tieners te hebben neergestoken.

Door

Het gaat om een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte is in de binnenstad aangehouden en overgebracht naar het bureau Jan Hendrikstraat.

De man stak vrijdagavond ogenschijnlijk willekeurig in op jongelui in de Grote Marktstraat, ter hoogte van het warenhuis Hudson’s Bay. Daarbij raakten een 13-jarige jongen uit Den Haag, een 15-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn en een eveneens 15-jarig meisje uit Leiderdorp gewond. Ze konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De drie kennen elkaar niet.

Klopjacht door recherche en forensisch specialisten

De politie begon onmiddellijk een klopjacht. ‘Er is een uitgebreid onderzoek opgestart door onder andere rechercheurs en forensisch specialisten,’ aldus een persbericht. Er wordt rekening gehouden ‘met alle scenario’s’, ook dat het om een terroristische aanslag ging.

Oproep politie

Heeft u iets gezien van dit steekincident, of beschikt u over beeldmateriaal van het incident? Belt u dan met de opsporingstiplijn via het nummer 0800-6070. Anoniem melden kan ook. U kunt dan bellen met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van