Utrechtsebaan gaat weer gedeeltelijk dicht

De Utrechtsebaan wordt deze maand wegens onderhoudswerkzaamheden opnieuw een aantal keren afgesloten.

Door

Van zondag 7 januari tot en met zondag 4 februari en van vrijdag 16 tot en met maandag 19 februari 2024 wordt er gewerkt. Verkeer de stad in heeft nagenoeg altijd doorgang, maar verkeer de stad uit wordt omgeleid via de Benoordenhoutseweg en de N14. Een exact overzicht met plattegronden is hier te vinden.

De Utrechtsebaan werd in 2022 nog ingrijpend gerenoveerd. Maar er zijn volgens de gemeente nog ‘enkele restpunten’. Bij die renovatie is schade ontstaan aan twee pompkelders. Daar staan pompen die het regenwater afvoeren, een essentiële voorziening bij tunnels en tunnelachtigen. Kelders en pompen worden vanaf 7 januari gerenoveerd.

Riool

Daarnaast moet bij de toerit ter hoogte van het Schenkviaduct het riool worden vernieuwd. Dat kan snel door een kunststof buis aan te brengen in het bestaande riool. Het werk duurt van vrijdag 16 tot en met maandag 19 februari.

De vijftig jaar oude Utrechtsebaan werd in 2022 gerenoveerd. De gemeente heeft toen 12.500 ton asfalt verwijderd en 16.000 ton nieuw asfalt neergelegd. Ook de wanden en verkeerssystemen zijn gerenoveerd. De gemeente verwacht dat de weg nu weer tientallen jaren meekan.

Gouwe-aquaduct

Verderop op de A12 zijn binnenkort ook werkzaamheden. Rijkswaterstaat voert in de weekenden van 13 tot 15 januari en 20 tot 22 januari onderhoudswerkzaamheden uit aan het Gouwe-aquaduct. Hiertoe is het noodzakelijk om de weg tussen Gouda en Moordrecht af te sluiten. Eerst in de richting van Den Haag, gevolgd door de richting van Utrecht. Verkeer moet rekening houden met 20 tot 30 minuten extra reistijd. Zie hier voor meer informatie.

Standaardportret
Bekijk meer van