Trainer Fons Groenendijk verlengt contract bij ADO Den Haag

Voetbalcoach Fons Groenendijk is ook de komende twee seizoenen hoofdtrainer bij ADO Den Haag. De Leidenaar zette zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2021.

Door

De vorige verbintenis van Fons Groenendijk liep komende zomer af. De 54-jarige voetbalcoach heeft niet lang getwijfeld om zijn verblijf in het Cars Jeans Stadion te verlengen. “Alle seinen stonden op groen om met elkaar door te gaan. Ik heb plezier in mijn werk en voel me hier thuis. Dat komt dankzij de prettige samenwerking met de rest van de technische staf,” aldus Groenendijk, die aan zijn derde seizoen in de hofstad bezig is. In februari 2017 volgde hij de ontslagen Montenegrijn Željko Petrović op.

Onder leiding van Groenendijk groeide ADO uit tot een stabiele eredivisieclub. De Leidenaar leidde de residentieclub in 2017 van de laatste naar de elfde plek op de ranglijst en vorig seizoen wist ADO Den Haag zich zelfs te kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal door zevende te worden.

 

Alle seinen stonden op groen om met elkaar door te gaan.
Fons Groenendijk (ADO-coach)

 

Dit eredivisieseizoen verloopt stroever: met nog vijf wedstrijden te gaan staat ADO op een twaalfde plek. Het gat met nummer zestien De Graafschap is zeven punten, waardoor de Haagse eredivisieclub wél afstevent op lijfsbehoud. Groenendijk: “Dit seizoen verloopt inderdaad moeizamer dan het vorige. Maar het is mooi dat de clubleiding daar overheen kijkt. We willen dit jaar uiteraard nog wel goed afsluiten.”

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As legt uit dat club en coach na tweeënhalf jaar nog niet op elkaar zijn uitgekeken. “Hoewel het huidige seizoen wisselvallig is, zijn er mooie prestaties neergezet onder deze staf. Dat gebeurde met een werkwijze die bij ons past. We zijn er daarom van overtuigd dat dit seizoen goed afgesloten wordt en dat er daarna nog mooie jaren volgen.”

Edwin de Graaf

Ook assistent-trainer Edwin de Graaf verlengt zijn contract bij ADO Den Haag. De 38-jarige trainer blijft tot de zomer van 2022 in het Cars Jeans Stadion actief. De andere leden van de technische staf, trainer Dirk Heesen en keeperstrainer Raymond Mulder, hebben nog een doorlopend contract. Zo blijft de technische staf van ADO volgend seizoen intact.

ADO speelt aanstaande zaterdag (13 april) om 18.30 uur in Alkmaar tegen AZ. Daarna staan er dit seizoen nog wedstrijden tegen PSV, Feyenoord (beide uit), Excelsior en Willem II (beide thuis) op het programma.

 

Fons Groenendijk: ‘Coachen is niets anders dan het beïnvloeden van mensen’

Fons Groenendijk volgde in februari 2017 de ontslagen Montenegrijn Željko Petrović op. Een paar weken na zijn aanstelling, toen ADO op de laatste plaats in de eredivisie stond, sprak DHC uitgebreid met de voetbalcoach. Een gesprek over de psychologie van het coachen, de druk die komt kijken bij het móéten presteren en de kunst van het ontsnappen uit de hectische voetballerij.

Lees meer
Standaardportret
Bekijk meer van