Scheveningen vol tijdens feestweek Volvo Ocean Race

Scheveningen staat vanaf zondag 24 juni een week lang in het teken van de zwaarste zeilrace ter wereld. Verwacht wordt dat zo’n 400.000 naar de Volvo Ocean Race komen kijken. Vanwege deze drukte is Scheveningen een week lang bijna onbereikbaar voor automobilisten.

Door

De finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen moet een feestweek met 400.000 bezoekers worden. De zwaarste zeilrace ter wereld kent een spannende ontknoping – met ook Team Brunel van de Nederlandse schipper Bouwe Bekking nog als kanshebber voor de eindzege. De finish is zondag 24 juni tussen 12.00 en 16.00 uur voor de Scheveningse kust.

Maar de Race Village (naast het noorderhavenhoofd aan de Strandweg) is die dag al vanaf 10.00 uur open. Het racedorp van de Volvo Ocean Race tot en met zondag 1 juli een week lang het epicentrum van tal van activiteiten. Zo zijn er clinics om te leren suppen en kitesurfen, demonstraties zeeroeien en wedstrijden met voorlopers van de huidige deelnemende boten. Ook worden er een zeilbeurs en een conferentie over de toekomst van de oceanen gehouden. De toegang tot het racedorp is gratis.

Voor de jongsten is er de Optimist on Tour, waar ze de eerste kneepjes van de zeilsport leren. Op zaterdag 30 juni zijn de boten van de Volvo Ocean Race nog een keer in actie te zien tijdens een havenrace.

Onbereikbaar

Scheveningen is vanwege de verwachte drukte die week grotendeels onbereikbaar voor automobilisten. Diverse straten zijn afgesloten en alleen bewoners kunnen er op straat parkeren. Bezoekers kunnen in Scheveningen niet op straat parkeren. Er zijn wel parkeerplaatsen op voorhand te reserveren in de omgeving.

De gemeente raadt bezoekers aan om op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. De HTM zet meer trams in naar Scheveningen. De Race Village is het beste bereikbaar met tram 11 of met de speciale tram 31. Deze tram 31 rijdt op zondag 24 juni, vrijdag 29 juni, zaterdag 30 en zondag 1 juli. De tram vertrekt vanaf de halte Centraal Station/Schedeldoekshaven. Deze extra lijn stopt ook op station Hollands Spoor (HS).

Scheveningen is te bereiken met bus 21, 22 en 23, en met tram 1, 9, 11, 16 en 31. Bij de tramhaltes aan de Duinstraat en de Van Boetzelaerlaan staan looproutes naar het evenemententerrein aangegeven.

2022

Met de finish van de Volvo Ocean Race is de koek nog niet op. Want in 2022 is er weer een groot zeilevenement in Den Haag: de WK zeilen.

Meer informatie: www.volvooceanracedenhaag.nl

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van