Scheveningen – Ajax in ADO-stadion

De KNVB-bekerwedstrijd tussen SVV Scheveningen en Ajax Amsterdam wordt 20 september in het ADO-stadion gespeeld, zo maakte burgemeester Pauline Krikke vrijdag bekend.

Door

De Scheveningse voetbalclub wilde de wedstrijd graag op het eigen sportpark Houtrust aan de Laan van Poot spelen, maar volgens de burgemeester zijn de faciliteiten daar ‘onvoldoende toereikend om een veilig verloop te kunnen garanderen.’

Krikke: “Ik heb besloten de wedstrijd te laten spelen in het Cars Jeans Stadion. Daar zijn alle faciliteiten aanwezig om de wedstrijd veilig en rustig te laten verlopen. Bovendien is de verlichting in en rond het stadion daar uitstekend. Bijkomend element is dat het Cars Jeans Stadion vele malen groter is dan Sportpark Houtrust. En omdat we weten dat de belangstelling van het publiek groot is, kan iedereen uit Scheveningen en Den Haag die SVV Scheveningen wil aanmoedigen nu ook daadwerkelijk een kaartje bemachtigen en de wedstrijd bijwonen.”

Om veiligheidsredenen zijn Amsterdamse fans zijn niet welkom bij de wedstrijd in de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker. Aan dit toernooi doen naast de professionele voetbalclubs ook amateurverenigingen mee. De aftrap van SVV Scheveningen – Ajax is woensdag 20 september om 18.30 uur.

Meer lezen over sport in de Haagse regio? Neem dan een abonnement op DHC.

Standaardportret
Bekijk meer van