Sarina Wiegman weer genomineerd voor Wereldcoach van het Jaar

De Haagse Sarina Wiegman, bondscoach van het Nederlandse damesvoetbalelftal, is een van de tien genomineerden in de categorie ‘The Best FIFA Women’s Coach’.

Door

De Haagse voetbaltrainster Sarina Wiegman kan haar titel ‘Wereldcoach van het Jaar’ prolongeren. De bondscoach van het Nederlandse dameselftal is een van de tien genomineerden in de categorie ‘The Best FIFA Women’s Coach’. De wereldvoetbalbond FIFA maakte dinsdag de shortlist bekend.

Wiegman opnieuw succesvol

Wiegman won de prestigieuze prijs vorig jaar al nadat ze de Oranje Leeuwinnen in eigen land naar de Europese titel had geleid. Ook in het afgelopen seizoen waren de Nederlandse voetbalvrouwen succesvol. Onder Wiegmans leiding won Oranje negen van de elf interlands en deelname aan het WK in juni 2019 in Frankrijk is bijna een feit. Als Oranje op 4 september wint of gelijkspeelt in en tegen Noorwegen is de kwalificatie zeker.

Londen

De Wereldcoach van het Jaar is een publieksprijs. Via de website van de FIFA kunnen journalisten, fans, bondscoaches en aanvoerders van nationale teams hun stem uitbrengen, waarna begin september de shortlist wordt teruggebracht van tien naar drie kandidaten. De prijsuitreiking heeft op 24 september plaats tijdens de FIFA Football Awards in Londen.

Andere genomineerden zijn onder andere Emma Hayes (Chelsea vrouwen) en de Japanse bondscoach Asako Takakura.

Meer informatie: www.knvb.nl

Standaardportret
Bekijk meer van