Sanne Alsem wil met Fortuna álle korfbalprijzen winnen

De Haagse korfbalster Sanne Alsem maakte ze in 2015 de overstap van Achilles uit Den Haag naar Fortuna. Nu staat ze met de Delftse club in de halve finales van de ereklasse. ‘Ik probeer me bij Fortuna te ontwikkelen tot een stabiele, vaste waarde in het eerste team.’

Door

Korfbalster Sanne Alsem staat met Fortuna/Delta Logistiek in de halve finales van de ereklasse. Ze moet vandaag (zaterdag) thuis afrekenen met TOP. Een beladen duel, want de Sassenheimers veroverden dit jaar de zaaltitel ten koste van Fortuna. Onverteerbaar voor Haagse Sanne (19), die met haar Delftse club álle prijzen wil winnen.

Fortuna stelde vorige week in het verre uitduel met LDODK de koppositie in poule A veilig. De ploeg van de legendarische coach Erik Wolsink moest met 20-23 buigen voor de Delftse titelkandidaat. “In het begin liep het gelijk op, maar na rust wisten we een gaatje te pakken,” blikt Sanne Alsem tevreden terug. “We gingen voor minimaal een punt zodat we zaterdag thuis spelen. Dan moeten we het voor ons eigen publiek nog een keer laten zien.”

Het ‘eigen’ publiek van Alsem was tot 2015 in het zwart en wit gestoken. In dat jaar maakte ze de overstap van het Haagse Achilles – waar ze al vanaf haar derde lid was – naar Fortuna. “Mijn moeder was tijdens de Korfbal Challenge benaderd. Bij Fortuna zou ik in een sterke A1 komen te spelen. Dat was voor mij de kans om me beter te ontwikkelen en hogerop te komen. Ik ben naar Fortuna gegaan om een nog betere korfbalster te worden.”

Wat de sfeer betreft had Alsem de overstap overigens niet hoeven maken. Ook bij Achilles voelde ze zich als een vis in het water. “Het was er altijd super gezellig en ik had daar veel vrienden. Ik voel me nu bij Fortuna ook heel thuis. Ik ga er met plezier heen.”

Echte Haagse

Sanne Alsem groeide op in de buurt van de Leyweg en verhuisde met het gezin naar Loosduinen. “Ik zat op de basisschool De Oase, later ging ik naar het Segbroek College en nu zit ik in het derde leerjaar van het mbo Sport en Bewegen niveau 4. Ik loop voor mijn school stage in de Schilderswijk.”

 

Mijn grootste doel is om op het hoogste niveau prijzen te winnen.
Sanne Alsem

 

Een echte Haagse, dus. En eentje met een gezonde ambitie. “Ik heb ook met Achilles meerdere malen het NK gehaald, zowel op het veld als in de zaal. We zijn twee keer kampioen geworden, twee keer derde en een keer vijfde. Bij Fortuna heb ik met de A1 in de Ziggo Dome gespeeld. Tweemaal verloren we, maar het was toch een mooie ervaring. Op het veld zijn we vorig jaar wel kampioen geworden.”

Daarna kwam het grote werk. Fortuna haalde met Sanne Alsem dit jaar de zaalfinale tegen TOP, maar verloor na wat ze omschrijft als ‘best een goede wedstrijd’.

“We gaan natuurlijk proberen ook op het veld de finale te halen. Ik probeer me bij Fortuna te ontwikkelen tot een stabiele, vaste waarde in het eerste team. Ik heb de laatste jaren gemerkt dat ik op dit niveau meer tegenstand heb dan bij Achilles. Daar word je sterker van. Maar mijn grootste doel is om op het hoogste niveau prijzen te winnen. Landskampioen op het veld en in de zaal en natuurlijk de Europa Cup. Het liefst allemaal.”

Standaardportret
Bekijk meer van